Vixen Blog Awards

Silje Pedersen, januar 20, 2017 1:53 pm // ,
s71_n

På rød løper med vakre Benedicthe Bjerke.

«Jeg er heldig».

Var en av de tankene jeg satt igjen med i går etter kveldens Vixen Blog Awards. Mange velfortjente vinnere og flotte taler på scenen, men det var en som traff litt ekstra og gjorde at tårene satt løst. Årets sterke mening ble delt ut til Thea Steen, en jente som virkelig har truffet mange i året som gikk. Kampanjen #sjekkdeg har fått over 6000 unge kvinner til å sjekke seg for livmorhalskreft og reddet mange liv. Å dele en reise på den måten, de innerste tankene og følelsene. Stå i sykdomens øyet og tørre å gi så mye av deg selv, til og med helt på slutten. Det står det høy respekt av.

Om du ikke har sjekket deg ennå, så oppfordrer jeg deg til å gjøre det nå. Ikke om en uke eller en måned, men bestill time i dag. Livet er rett og slett for verdifult til å ta lett på.

Celleforandring er skumle greier. Det fikk jeg selv oppdage da jeg i 20-årene bare skulle inn til en rutinekontroll. I løpet av kort tid ble det operasjon og siden veldig nøye oppfølging. Selv i dag har jeg kontroll oftere enn andre, men dette gjør meg også mer bevisst på min egen kropp. I etterkant var det vanskelig å si om det var noe av dette som også førte til at jeg siden ikke klarte å beholde de to første graviditetene. Men å kjenne sin egen kropp, det er viktig. Kunnskap er makt, som jeg har sagt før.

s914_n-1

Med stylist Jan Gunnar Svensson.

En annen ting som satt seg fast i minnet og som jeg faktisk prøver å tenke over hver eneste dag, er å være bevisst min påvirkningskraft som blogger. Styleconnection sa at vi alle har et stort ansvar som bloggere i sin takketale, og jeg kunne ikke være mer enig. At jenter i alderen 10-15 år sender henne mail og meldinger hver dag om at de sparer til plastiske operasjoner eller vil finne ut av hvordan de kan slanke seg til tigh gap, er urovekkende. Nei, det er faktisk helt tragisk….Er dette en verden datteren min skal vokse opp i? Hvor ble det av fokuset på det naturlige, smil, latter og glede? Ingen av disse kan kjøpes for penger, tro du meg.

Det spiller ingen rolle hvor mange Chanel-vesker du eier, om livet du lever er trist og leit. Å ha dyre vesker eller klær gir ingen quick-fix. Det gjør heller ingen plastiske operasjoner. Styrke og selvtillit kommer innenfra, det kan ikke kjøpes for penger. Som Michelle Obama så godt sa det forrige uke: I want young people to know that they matter, that they belong. So don´t be afraid. Be empowered. Gå mot strømmen og gjør din greie, prøv å la være å sammenligne deg med de rundt. Det kommer det svært lite godt ut av.

Her har vi alle et ansvar. Som foreldre føler jeg det er utrolig viktig å bygge en sterk selvtillit, glede til livet, være inkluderende og ta med alle i lek og moro. Det er også viktig å «se» andre og ta seg tid til å involvere seg, kanskje nettopp du kan hjelpe om noen blir utelatt.

Nå ble det mange tanker i et innlegg, men så satt jeg også igjen med mange inntrykk i går. At jeg er heldig er det ingen tvil om. At jeg har jobbet hardt for det, er det heller ingen tvil om. Så jeg ber verken om unnskylding for suksess, vesker eller klær.

Og apropos klær, så var det veldig mange som både kommenterte antrekk og sminke i går og det var veldig hyggelig. Sminken legger jeg ofte selv og i går brukte jeg en lille skygge istedenfor den vanlige brune til smokey eyes, noe jeg tenkte kanskje kunne blir en video? Jeg hadde lyst til å ha på noe vårlig, så det ble en stripete skjorte kjøpt på salg og et av favorittskjørtene i garderoben. Skjorten var et salgskupp og har lange fine ermer. Fineste Benedicte strålte i eget design fra Billie & Me, så fantastisk håndsydd kjole.

Og med det tar jeg snart helg og ønsker dere alle et par nydelige fridager!

//Skjorte H&M//Skjørt Tibi hos Zalando//Veske Chanel//Øredobber By Cry//Pumps Louboutin//

Foto: Hanne Erøy/Fashioninoslo.com