Vi henter litt varme i Barcelona

Vi henter litt varme i Barcelona

96DE07AA-0B36-4365-ACF4-D83323662D50 

Endelig en liten pause fra snøvær og tykke vinterjakker. Jada, vi tok en pause midt oppi både oppussing, stress og hektiske dager hjemme. Eller, mannen er på jobb og Ella Victoria og jeg er med. Så tar vi et par ekstra dager med familietid i tillegg. Noen ganger er det virkelig en bonus å være gift med en golf pro:) Denne frosne kroppen trengte litt D-Vitamin nå.

  24E24C2D-7018-4366-9ED7-4B56A1DA5BCE

I dag har mannen vært på jobb, mens vi jentene har utforsket byen. Vi bor i en liten by ca en time utenfor Barcelona som heter Salou. En fin liten by med masse spennende å gjøre for en aktiv 4-åring. Her er det flott bilfri strandpromenade med mange lekeplasser, flott sandstrand (litt kjølig å bade i vannet ennå), oppvarmet basseng på hotellet og masse gode restauranter.

80185B01-6B89-4E49-A085-AA7E8131CED5

I dag var vi sikkert rundt 2-3 timer på lekeplassen. Jeg prøver så godt jeg kan å holde tempo med datteren min og leker når hun vil eller lar henne bestemme om hun vil leke med andre. Barn er flinke sånn, de trenger ikke språk for å kommunisere. Datteren min er veldig utadvent og får lett lekevenner. I dag sa datteren min en ting til meg som satt seg.

“Mamma, ser du meg?”  Jeg satt i solen ved siden av klatrestativet og så på henne klatre opp og ned. Jeg vet at for oss voksne så kan det kjennes kjedelig å gjøre det samme om og om igjen, men for de små er jo det som gir masse glede og mye om hvordan de mestrer lærekurven. Når vi er på ferie som dette og er på lekeplassen, stranda eller bassenget, prøver jeg å la telefonen ligge i vesken. Jeg ser at det påvirker oss alle om vi er for mye i telefonene våre. Klart jeg knipser bilder, men når hun leker som i dag, sitter jeg bare å ser på henne.

Og jeg følger med. Klapper, heier og sier “bra jobba”. Jeg SER henne. Og det ser jeg gir henne selvtillitt og mestringsfølelse. Akkurat nå er vi her og nå, vi nyter tiden sammen. Det er godt det.

Jeg sier ikke at jeg er feilfri. At jeg aldri ser på mobilen, men jeg prøver å begrense det veldig når vi er sammen. Den tiden får du aldri igjen. Den følelsen barnet ditt får når hun eller han roper “mamma, ser du meg nå”, den er viktig. Både for deg og barnet ditt. Og er det en ting jeg skal ha fokuset på denne ferien, så er det å være tilstede her og nå. Jeg synes det er trist når jeg ser at barna roper “se på meg” også er foreldrene så opptatt med mobilen at de ikke engang enser om barnet deres hoppet langt eller sparket ballen.

33AE57CD-9798-4BA4-AEAA-EB7CC1ECC0A3

Skal jeg jobbe litt, så blir det når hun sover eller sitter opptatt med tegnesaker eller Ipad. Ja, Ipad skjer selvsagt, men vi prøver å begrense skjermtiden. Har man gjort mye sammen i  løpet av dagen, er min erfaring at lyset går ut ganske kjapt på kvelden og man får tid til å både ha voksentid eller egentid om man ønsker det:)

Forøvrig så synes hun det er så morsomt å leke fotograf (ja, gjett hvor det kommer fra?), så dette siste bildet tok hun og jeg må si at jeg synes det var riktig så flott:) Ha en fin kveld videre!

 

Silje Pedersen

7 thoughts on “Vi henter litt varme i Barcelona

  1. Høres fantastisk ut med sommer og sol🌞Kjenner godt lengselen etter varmegrader og lettere klær!! Kan jeg spørre om hvor den flotte kjolen du har på er fra?? Ha en super ferie, klem

    1. Så fantastisk deilig med varme. Er den ikke fin? Den er fra Ellos og et merke som heter Joelle, men ser at de ikke har lagt den ut ennå. Mange som spør så jeg linker til den med en gang den er kommet:) Ha en fin dag videre! Tusen takk, klem:)

  2. Hei, jeg er så enig med deg når det gjelder mobilbruken. Veldig trist når foreldre er mer opptatt av å kikke på telefonene sine enn å følge med på hva egne barn driver med.

  3. Hei, jeg er så enig med deg når det gjelder mobilbruken. Det er så trist når foreldre er mer opptatte av telefonene sine enn å følge med på hva barna holder på med!

  4. Salou ser ut som et flott sted! Er det et sted du anbefaler til en familie med et barn på 7 år? Er på jakt etter et sted med god mat, bading og bra hotell.

    1. Hei Charlotte, veldig fint her:) Eldorado for barn med masse flotte lekeplasser på strendene og kjempelang og flott sandstrand. Gode restauranter og en liten fin by. Masse å finne på her, samt tog som går til Barcelona på 1 1/2 time. Sjekk ut Grandpalas hotell, vi på Regente Aragon, men det er mdt i byen. Nå er det off season, så en delsom er delvis stengt. Tipper det er mer fart her når de åpner alt for sesongen:) Gå inn å titt på nettsidene, så ser du litt bedre:) Ha en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.