Uvanene han hater

Uvanene han hater

IMG_7171

Det er ikke til å unngå at man driver hverandre litt sprø med små uvaner etter 18 år sammen. Litt krangling og uenighet tror jeg bare er sunt, det er ingen som går rundt og har det rosenrødt hver dag. At alle har vaner og uvaner er det ingen tvil om, enten det er å knaske isbiter med høyt volum, trykke feil på tannpastaen eller ikke rydde opp etter seg.

Da vi først ble sammen var alt bare nydelig, som de fleste nyforelskede årene er. Etterhvert blir man bedre kjent og slapper også mer av i hverandres selskap. Vi har selvsagt hatt både fantastiske høydepunkter og tider der begge trodde det skulle bli slutt i løpet av årene, ingen er perfekte.

Jeg har et par uvaner som Eivind virkelig hater og som jeg prøver å bli bedre på. Han har selvsagt også et par stykker som irriterer vannet av meg! Men når man elsker hverandre, så må man jo nesten lære seg å le litt av ting, ikke bare la seg irriterre, da blir det lett mye krangling. Her prøver vi for det meste å ha humor i hverdagen, det gjør alt så mye lettere. Ekte kjærlighet er å gi hverandre rom, at man kan være seg selv og mest av alt ha evnen til å kunne le sammen!

At garderobeskapet alltid er stappa

Jeg har alltid ønsket meg et walk-in closet fordi jeg har en ganske omfattende garderobe. Siden vi ikke har så stor garderobe ennå, blir det fort ganske overfult med klær. Eivinds plass blir mindre og mindre…Jeg skjønner selvsagt at dette er irriterrende.

Pakker altfor mye

Jeg må bare innrømme at jeg er skikkelig dårlig på å pakke. Ja. jeg har blitt bedre, men det kunne vært mye enklere. Dessverre så har jeg litt beslutningsangst når vi skal på ferie og er også redd for at jeg kommer til å glemme igjen ting. Dermed bruker jeg en hel kveld før vi skal reise til å bare virre rundt og forsøke å få med meg alt, mens mannen er ferdigpakket på 30 minutter. Det skal også sies at jeg har latt han pakke og da er det ofte vi ender opp med å måtte dra på shopping, siden ikke alt er med…

Ikke setter ned i oppvaskmaskinen med en gang

Obs! Skyldig. Jeg setter altfor ofte fra meg glass og tallerkner på benken, selv om det er skitten i oppvaskemaskinen.

Avbryter midt i TV-tiden

Jeg avbryter ofte midt i et TV-program med spørsmål som sikkert kunne vente. Dette er jeg helt ram på! Det er jo ofte slik at jeg sitter på nett og skal booke ferier, shoppe eller annet som jeg gjerne skal ha innspill på og da er det lett å glemme at han faktisk ser på noe…

Ber om hjelp til ting han ikke kan

En ting som har blitt en greie det siste året, er at jeg gjerne vil ha hjelpe med ting Eivind egentlig ikke vet noe om. Han hjelper meg med mye, men det er selvsagt ting han heller ikke vet alt om. Her mener han at jeg skal spørre folk som kan det istedenfor å kaste bort tid på å diskutere oss i mellom om ting vi ikke har peiling på. Joda, jeg har begynt å skjønne at dette er bortkastet tid og energi, selv om jeg ofte tror vi klarer å finne ut av det (noe vi også gjør).

Kjenner du deg igjen? Er det noen uvaner du får gjennomgå for? Del gjerne!

PS: Sparer mine til et helt eget blogginnlegg…..

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *