Ny uke, nye ambisjoner

Ny uke, nye ambisjoner

_mg_4795

God mandag!

Eller som jeg pleier å si til meg selv: Ny uke, nye ambisjoner! Du kan si hva du vil om selvhjelpsbøker, men det jeg har funnet ut som fungerer for meg selv, er å ha langsiktige mål, delmål, ukesmål og dagsmål. Det hjelper meg å holde orden i tankene og gir meg boost på de dagene jeg trenger det litt ekstra.

Jeg har alltid hatt høye ambisjoner. Jeg er en do-er av natur og har ofte mange baller i luften både på jobb og privat. Noe av det jeg er mest stolt av i livet, er nettopp det at jeg alltid har turt å følge drømmene mine. Enten det har vært utdannelse i USA, TV-reporter på rød løper i LA og moteredaktør på minMote.no, ingen drøm er for stor eller for pompøs for meg.

Det er alltid en måte å nå målet og drømmen på, selv om det innebærer knallhard jobbing. Jeg vet at mange tenker at det er enkelt å være blogger og moteekspert og at vi ofte sipper champagne til lunch. La meg drepe den malplasserte illusjonen med en gang og si at det ligger knallhard jobbing bak enhver karriere med suksess.
Jeg elsker å jobbe hardt, utfordre og bli utfordret. Med hard innsats så kommer også nesten alltid en belønning som gir deg en meget god mestringsfølelse. Og jeg er flink til å feire og belønne meg selv og de rundt meg når ting går bra.

Jeg hater å gi opp, men har blitt flinkere til å forstå at noen ganger må man velge en annen vei, uten at det betyr at man har mislykkes. Denne uken vil jeg at du skal gi deg selv et mål og jobbe mot det. Det spiller egentlig ingen rolle hva det er. Trening tre ganger i uken, sette opp en liste over hvorfor du fortjener høyere lønn, øve deg på lønnsforhandling, begynne å strikke eller laste opp de tingene du ikke bruker på finn.no for å tjene penger. Sett deg helt klare mål og gå for det!

Når fredagen kommer gjør du opp status og finner ut av hva du kunne gjort anderledes eller bedre for å nå dine mål. Du kan starte rolig med 1-2 stykker, ofte går mange altfor hardt ut. Selv elsker jeg utfordringer, så har gitt meg et par stykker. Husk at jo mer konkrete mål, jo bedre.  Er dere med meg?

Denne uken skal jeg blant annet:

Mål 1: Komme i gang med treningen etter å ha vært syk, starter rolig. Mål: 2 ganger denne uken.

Mål 2: Lande 2 nye spennende prosjekter på jobb.

Mål 3: Bli flinkere til å være i nuet, her og nå og la telefonen ligge.

Mål 4: Fullføre fotoboken jeg har startet på.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *