Typisk norsk sommer

Typisk norsk sommer
-195280605365209482__MG_2629 2

I går fikk jeg skikkelig sommerfølelse. Du vet den godfølelsen over at sommeren endelig har kommet og det er så varmt at vi må klage litt på varmen, hive ungene i bassenget, drikke vin til langt på kveldss og nyte livet ute på terrassen.

Denne sommeren har latt vente litt på seg, samtidig så synes jeg personlig at det er noe helt spesielt og magisk over den norske sommeren som man ikke får alle andre steder. Klart jeg gjerne ta en tur til Positano, Cannes, Ibiza, Barcelona eller varmere strøk, men det er ganske deilig her hjemme også.

I var vi sammen med gode venner fra dag til kveld, grillet, koste oss mens barna fløy rundt. Det var mye is, jordbær og bordtennis, altså moro for alle mann. Akkurat sånn det egentlig burde være akkurat nå og starten på ferien, selv om flere av oss både skulle jobbe i dag og litt til uken. Vi snakket litt om hva som er typisk norsk sommer for oss alle og det fikk meg til å tenke på hva som er norsk sommer for meg. Kanskje er du enig eller uenig med meg, men her kommer noen av mine sommerfavoritter. Fortell meg gjerne hva dine er i kommentarfeltet!

Varme og sol, sjø og bad. Ingen sommer uten! Kom akkurat på at jeg ikke har badet ennå og det faktisk er 1.juli i morgen. Det har faktisk ikke skjedd meg før tror jeg…Planen var bading i dag, men så kom regn og torden. Plan for neste uke, BADE i sjøen!

Is i lange baner. Masse is og jordbær og moreller som er min absolutte sommerfavoritt.

Sommersalater. Jeg elsker sommersalater, spesielt salat med vannmelon og fetaost, den er en herlig klassiker.

Flip flopp og sommerkjoler. På sommeren vil jeg leve i fine kjoler og flip flop sandaler, jo mindre planlegging jo bedre. Et tips fra meg er å steame/stryke alle kjolene en kveld det er kaldt/regner, så har du alt hengende klart til deilige sommerdager.

Besøke venner og familie. Sommeren er den perfekte tiden til å svinge innom mange vi ikke ser like mye i en hektisk hverdag. Sene luncher og middager med de man er gld i er oppskriften på sommerkos.

Reker på brygga, hvitvin i glasset og sene sommerkvelder vi skal mimre om når høsten kommer. Fiske krabber på brygga er også en høydare.

Sminkefritt og hårfønerfri. Noe av det beste med sommeren er å droppe mesteparten av sminken og la hårføneren få hvile. Så utrolig deilig!

Lytte til sjøen. Helst vil jeg være nær sjøen, å høre bølgende slå mot svalbergene gir meg ro i kropp og sinn. Ofte har vi tatt turen til Tjøme om sommeren og jeg elsker å kunne gå tur der om kvelden, puste inn alle luktene som følger med saltvann og glemme alt om mas og stress i hverdagen.

Husk å kle deg. Om det blir skiftende vær så får vi ikke gjort så mye med det, men tar med oss tykk strikk og jakker så vi holder varmen på kvelden eller tur.

Båtturer med venner og de små som gleder seg litt over alt og ingenting. Der har vi litt å lære!

Turist i egen by. Oslo du er bra fin på sommeren! Gleder meg til båtturer til øynene, piknik i parken, venninnemiddager på Aker Brygge, Frognerbadet på en varm dag og ta med meg mini på oppdagelsesferd på alt som du kan tilby!

165944774986676828__MG_2518 2

Fra sommerkjoler til denim, skinnjakker og tykk strikk. Det er typisk norsk sommer! Ella Victoria holder varmen i sponset gave Hummel-jakke fra Farmoringvarda og kjole og tights fra Newbie/KappAhl. Gammel skinnjakke og denim, solhatt og t-skjorte fra Lindex.

06932296307359777__MG_2584

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *