To dager med privatsjåfør

Silje Pedersen, august 29, 2016 9:15 am //

_MG_2421

Det er ingen hverdagskost for en litt sliten mamma å bli hentet i en fresh Mercedes Benz to dager på rad og kjørt rundt i byen og fikset opp til den store gullmedaljen av makeupartister og frisører. Nei, den slags luksus hører heller til sjeldenhetene! Så jeg lurte rett og slett om jeg hadde drømt det da jeg våknet opp fredag morgen og både bil og sjåfør var borte. Men, neida de to dagene var litt av en virvelvind og nå sitter jeg igjen med mange fine intrykk fra Oslo Runway.

IMG_023

Vi var et lite knippe med journalister og bloggere som både fikk privatsjåfør, hår og makeup fra Adam & Eva/L’Oréal/Redken og slappe av med god mat på ærverdige Grand Hotel mellom visningene. Det var litt av en luksus og jeg kan si at det ikke er slik i utlandet, jeg tar ofte taxi, går eller sykler om det er mulig. Kanskje satte jeg dermed litt ekstra pris på det? Det er litt sånn som de fleste drømmer om en gang iblant, å bli dullet med etter alle kunstens regler.

_MG_2481

De siste dagene har vi fått se hva norsk mote har å by på og det gjør meg både stolt og glad å se så mange dyktige designere vise sine kolleksjoner på en profesjonell arena. Veien er lang å gå for Norge, siden vi ikke har de samme tradisjonene som København og Stockholm. Allikevel er det flott å se at programmet denne gangen var omfattende og kanskje enda mer spennende enn Sverige, der mange av de store nå glimter med sitt fravær under Stockholm Fashion Week. Håpet er nå at det både blir en neste gang, siden Norge begynner å gjøre seg bemerket i utlandet på lik linje med de andre skandinaviske landene.

_MG_2491

For de fleste er det sikkert ByTimo, FWSS, Moods of Norway og Holzweiler som er mest kjent av de norske designerne og alle satte sitt spesielle preg på de to dagene. Men jeg holder alltid en knapp på de litt mindre designerne, siden de ofte overrasker litt ekstra fra gang til gang.

_MG_2597

Admir Batlak har vært en av mine favoritter en lang stund. Ikke bare evner han kunsten å overraske, kolleksjonene er både gjennomført, innovative og anvendelige. Batlak mikser typisk kommersielle plagg med mer spesielle runway plagg, og sammen får det en spennende helhet du ikke ser hos noen andre norske designere.

_MG_2477 (1)

Christina Ledang er en annen favoritt. Hun sier selv at hun er lei minimalismen og ønsker maksimalisme med mer farger. Spesielt lavendel og rødt gikk igjen i kolleksjonen og det tror jeg blir en hit neste sommer.. Kolleksjonen var feminin og kul med Christina Ledang Essentials Always Necessary logo på både tilbehør og klær. Ikke noen spesielle overraskelser, men det hun lager taler for seg og jeg ønsker meg selv flere av de fine plaggene.

I morgen er det Stockholm Fashion Week som gjelder og jeg håper du følger meg på Snapchat: silje-pedersen og Instagram/Instastories. Flere antrekksbilder fra Oslo er også på vei til dere som lurer:)