The French Style

Silje Pedersen, juni 13, 2016 11:58 am // , ,

IMG_6911

God mandag! Har hatt et par fantastiske dager på jentetur i Paris. Har blitt mye bedre kjent med området Le Marais, nytt livet på gatekafeene, drukket god vin og spist nydelig mat. Selv om det var mye fotballfokus og supportere i byen, så følte jeg allikevel at det ikke hadde så mye å si for vår tur. Le Marais er virkelig et av de områdene i Paris med mest særpreg, spennende butikker og fantastisk mat og drikke. Her syder det fra morgen til kveld, uten at det blir stressende eller hektisk av den grunn.

Paris er så inspirerende på så mange nivåer og de franske damene har en helt egne evne til å kle seg, en egen ubestemt eleganse, je ne sais quoi. Men om du ønsker den franske stilen, så er det flere elementer som alltid går igjen og som er veldig fine basisplagg å ha i garderoben.

Striper er en vinner. Petit Bateau og andre franske merker som fører striper har små og store butikker over hele byen. Striper er essensielt i den franske garderoben og helst fra barna er bittesmå. Striper gjør stilen chic og avslappet, enten det er med en trenchcoat og ballerinas eller høye hæler.

Røde detaljer. De franske kvinnene bruker gjerne rød leppestift, røde negler eller farge på tilbehøret. Trikset er å unngå å tilsette for mye farge, et tilbehør holder i lange baner.

Ikke for høye hæler. En fransk kvinne ville aldri springe rundt i hæler hun ikke mestrer å gå i. Da velger de heller mer praktisk som ballerinas eller sandaler. Denne sommeren anbefaler jeg deg å kjøpe hæler som er litt bredere og gå ned et par centimeter på hælen. Det er så mye mer behagelig og like lekkert.

Trenchcoat. Alle de franske damene har en eller annen variant. En jakke som alltid er chic, uansett om du skal i operaen, på motevisning eller hente i barnehagen (joda!)

Culotter. Jeg vet mange synes disse er utfordrende. Men de er så fine når man finner den rette modellen! Så ikke gi opp, hva med å sjekke ut salgene nå og finne deg en favoritt?

Uanstrengt hår. Håret er gjerne oppsatt i en chic chignon eller hestehale. Inspirerende å se stilen til de unge franske mødrene med små barn på armen. De er tres chic uten å gjøre så mye for det, og matcher gjerne stilen helt enkelt med barnas.

En Chanel-veske over skulderen gjør selvfølgelig sitt for å løfte stilen, men er ikke et must. I følge de franske kvinnene så handler det mye mer om selvtillitt og om å kjenne kroppen sin, enn å ha mye penger. Når man vet hva man kler og hva som ser bra ut på seg selv, så er det også mye enklere å kle seg. Noe å tenke på en mandag og ta med seg om du skal ut å shoppe på sommersalget!

//Topp fra Gina Tricot//Culotter fra Kappahl//Veske fra Chanel//Sandaler fra Stockholm Design Group hos Eurosko//