Solprodukter som gjør en forskjell

Solprodukter som gjør en forskjell

Solkremer kommer i mange utgaver, men i dag kan du også velge solpleie som både beskytter og pleier som dine andre hudpleieprodukter. En hudkrem eller hudpleieprodukt er ikke lenger kun en “krem”.

Jeg har alltid vært flink til å smøre meg med høy faktor og det synes på huden min. Før kunne jeg velge hva som helst, men med alderen er jeg blitt mye mer kresen og setter høyere krav til solkremene.

Jeg bruker SPF 30 eller 50 i ansiktet, det har jeg gjort de 15 siste årene. Selv på overskyede dager, bruker jeg alltid SPF under BB Cream på sommeren.

Babor har jeg jobbet med i flere år og nå har de kommet med en ny avansert solserie. De gir ikke bare 360 ° beskyttelse mot fotoaldring, men beskytter i tillegg huden mot generell hudaldring og aldring grunnet forurensingen rundt oss.

Facetune_22-06-2020-21-44-34

For å ikke få kviser eller utbrudd, så sverger jeg til solfaktor med lett konsistens fra Babor. Til ansiktet er det Doctor Babor Mattifying Protector SPF 30 og 50. Disse solkremene med høy faktor beskytter huden mot UVA og UVB stråler, som på sikt vil kunne forårsake tidlig aldring og pigmentflekker. De beskytter også huden mot det blå UV-lyset fra feks skjerm. Du trenger kun litt og disse er veldig drøye i bruk.

Mange glemmer både hals og bryst når de skal smøre seg. Dette kan føre til at du får mer rynker og tørr hud på de områdene enn i ansiktet. Et tips er å alltid smøre ansikt, hals bryst og hender godt samtidig. Vi er flinke til å vaske av oss solkremen på hendene, men de trenger også beskyttelse.

IMG_7029

Har du vært litt for lenge i solen? Ofte kan man bli irritert og rød av å sitte for lenge. Du kan også bli tørr og litt stram i maska. De-Stress & Repair Lotion After-suner en super krem som gir mye fuktighet og er en deilig aftersun effekt på tørr hud. Denne er både til ansikt og kropp. Den inneholder en «tanning accelerator» hentet fra en pepperekstrakt. Den stimulerer melaninsyntesen, fremmer økt pigmentdannelse og bidrar til en raskere, mer holdbar og jevnere brunfarge. Huden vil se fresh ut lenger.

Smart solkrem? DOCTOR BABOR PROTECT CELLULAR

Noe av det jeg liker best er at de er fri for parfyme og kunstige fargestoffer. I tillegg er de superlette på huden, så du kan lett ha de under makeup hele dagen. Her kan du lese mer om ingrediensene:

  • Protec-komplekset med solsikkeekstrakt og tanniner fra tara-busken beskytter mot foto aldring forårsaket blant annet av blått lys og IR-stråling. Dette plantebaserte komplekset har spesielt høyt antioksidasjonspotensiale. Det støtter mitokondriell aktivitet, og sikrer dermed høye cellulære energinivåer, selv i tilfelle av oksidativt stress. Viktigst av alt: den inneholder et ekstrakt av cassia didymobotrya, som aktiveres i det nøyaktige øyeblikket når UV-stråler angriper DNA, og dermed beskytter huden og reparerer skader som allerede har oppstått. 
  • Bredspektrede filtre gir helårsbeskyttelse mot UVA- og UVB-stråling.
  • Svært effektive antioksidanter (vitamin E og vitamin C) er innebygd i en bærerkapsel som aktiveres av UV-lys for å beskytte huden mot hudaldring forårsaket av forurensing eller nanopartikler. Dette sikrer levering av vitaminer i huden, der og når det er behov for de. 
  • Matriksdannende biosakkarider danner en beskyttende film på overflaten av huden, og styrker øyeblikkelig hudens naturlige beskyttelsesbarriere og forhindrer skadelige miljøstoffer eller smusspartikler fra å trenge inn i huden. 
IMG_6933

Pigmentflekker. Under graviditeten fikk jeg 4-5 stykker i ansikt og bryst som jeg synes er veldig sjenerende. Allikevel er jeg heldig, jeg vet om mange som har fått veldig mange hormonelle hudforandringer under graviditet eller overgangsalder.

Husk også solhatt/caps/skjerm og solbriller i sola og dropp å ligge i steken på de værste timene midt på dagen. Huden din vil takke deg senere!

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *