Slik får du råd til drømmevesken

Silje Pedersen, juni 4, 2015 7:13 pm //

DSC_995

Et av mine beste kjøp fra Céline.

sara_NYC_silje_1-640x960

Svarte vesker fra Stella McCartney og Balenciaga som passer til alt og har vært med verden rundt.

IMG_2479-640x960

Chanel, Balenciaga eller Céline. Å kjøpe seg sin første designerveske er en ganske big deal for de som er lidenskapelig opptatt av mote. Selv husker jeg mitt første kjøpe som det skulle være i går, en Chanel 2.55 fra 80-tallet som jeg kjøpte på ebay. Den var ikke dyr i forhold til hva veskene fra Chanel går for i dag, men for meg var det mange penger å skulle legge på en veske. I tillegg var det litt skummelt å shoppe noe så eksklusivt på nett.

Mange drømmer om å kjøpe seg designervesker og det kan kreve en del sparing. Veldig få har råd til å kjøpe seg en luksusveske på en eneste lønning. Selv har jeg både spart og ønsket meg enkelte vesker i gave. I løpet av årene har jeg laget meg en liten smørbrødliste over hva du kan spare på, for å få råd til akkurat den vesken du ønsker deg. Kanskje er drømmekjøpet nærmere enn du aner?

1. Kutt ut den daglige kaffe latten eller den pressede juicen. Jeg vet det høres lite ut, men om du sjekker dette regnestykket, så vet du at det er mye penger. En kaffe latte a 35 kr i 365 dager =12775 (!!!!!) Du sparer både pengene og de ekstra kaloriene. Ønsker du en kaffe latte, kan du heller kjøpe deg en god kaffemaskin å ha hjemme og ta med deg kaffe på vei til jobb. Du vil uansett spare mye på dette.

2. Altfor mange er støttemedlemmer på ulike treningssentre. Med det mener jeg at man sjelden bruker medlemskapet og at det derfor koster deg mye i året. Tren ute i det fri istedenfor og bruk en PT av og til for å opprettholde innsatsen. Dette vil koste deg mindre om du allikevel sjelden bruker treningssenteret.

3. Dropp å kjøpe lunchen ute. Dette sier seg selv. Pakker du en matpakke, så sparer du mye penger.

4. Ta en garderobe detox. Selg unna det du ikke bruker på finn.no, ebay.com eller bloppis.no eller gå sammen med noen venninner og lei en plass på Vestkantorget. Du tror det kanskje ikke, men dette kan fort generere ganske mange tusenlapper.

5. Bruker du mye penger på manikyr, pedikyr og skjønnhetsbehandlinger? Bli din egen ekspert og gjør søndagen til en hyggelig spadag hjemme hos deg selv. Dette gir deg en super start på uken!

6. Tenk over hva du kjøper. Trenger du virkelig fem forskjellige vesker, eller holder det med en? Selv er jeg opptatt av at ting både har varighet og verdi. I disse dager virker det som mange ønsker seg alt, men min erfaring er at du verdsetter tingene dine mer om du har en relasjon til plaggene eller tilbehøret.

7. Når du har spart opp nok penger til det du virkelig ønsker deg, så er det smart å tenke igjennom hva du vil ha. Klassisk, enkelt, logo eller trendy? Mitt tips er å velge klassisk, en svart eller en brun veske kan du ha glede av lenge. Samtidig er det viktig å ta hensyn til personligheten din, så er favorittfargen din rosa eller gul, så kan du få like mye glede av en veske i en knallfarge.

I will never forget my first designer bag purchase. It was a Chanel 2.55 from the 80s that I bought of ebay. I had saved up the money and was so excited about finally getting my hand on my dream bag. A lot of of us dream about requiring that designerhandbag, and maybe the dream is not as far away as you think. By making some small changes in your life, like quitting your daily dose of Starbucks coffee and packing your own lunch, you can save a lot of money. And if you want to make some quick cash, why not sell some of the things in your wardrobe you are no longer using? I am sure these efforts will go a long way to save up for that bag you are coveting.

Top photo: David Nyanzi

Middle photo: Sara Johannessen