Sko til inntekt for Flyktninghjelpen

Silje Pedersen, juni 15, 2017 2:06 pm // ,

TOMS__163b

Jeg lever et kontrasfylt liv. Den ene dagen får jeg lagt fletter og tar bilder med ballonger, mens neste dag handler det om temaer som er så uendelig mye større enn meg og deg. På mange måter elsker jeg hverdagen min nettopp på grunn av dette, ingen dag er lik og jeg har også mulighet til å sette agenda gjennom mine plattformer.

TOMS__17b

Med Gro Kirkeby fra Flyktninghjelpen

I fjor ble hele 6,9 millioner mennesker tvunget på flukt på grunn av konflikt og undertrykkelse. Ytterligere 24, 1 millioner ble drevet på flukt av naturkatastrofer. Det føles ut som et utrolig vanskelig tall å ta inn over seg. Allikevel må man ikke bli matt av all informasjonen, men heller finne en måte å hjelpe til. For det er mye vi her hjemme kan gjøre som kan hjelpe og bidra.

TOMS__40b

Otto Holmen fra Whynot og TOMS forteller om samarbeidet.

Flyktninghjelpen og generalsekretær Jan Egeland er av de som gjør en stor innsats på verdensbasis for mennesker på flukt over hele verden. Bare i fjor hjalp de hele 6.8 millioner mennesker på flukt. Det viser at det hjelper å hjelpe. Ofte hjelper de med det aller nødvendigste som sko, mat og tepper, men også noe så viktig som identitetskort og skolebøker.

TOMS__51b

Ingrid Holm og Line Langmo

Det er mange hjerteskjærende historier og som mamma kjenner jeg litt ekstra på det når jeg er inne å leser enkeltmenneskers historier. Det er sterkt. Men det er også glimt av håp. Husk at ingen kan redde alle, men alle kan redde noen. Det ligger meg ofte på minnet.

TOMS__30b

TOMS er en forkortelse for ”Shoes for Tomorrow”, og baserer seg på den unike tankegangen ”èn for èn”. For hvert par solgte sko gis det et par til et barn som lever under fattige forhold og som risikerer infeksjoner og alvorlige lidelser i føttene. Og barn på flukt har et stort behov for funksjonelle sko.

TOMS__192b

TOMS har jobbet med Flyktninghjelpen siden våren 2015 og allerede har tusenvis av barn fått nye sko på beina takket være samarbeidet. Jeg må si det var flere ganger jeg var på gråten i går, det er så mange mennesker på flukt og som mamma skjærer det ekstra i hjertet med tanke på hva det gjør med små barn som ikke opplever den tryggheten Ella Victoria har.

TOMS__20b

Bloggere Kristine Ullebø og Fabian Venjar Raae.

I samarbeid med TOMS og Flyktninghjelpen var det i går en workshop der en del bloggere både fikk informasjon om arbeidet til Flyktingenhjelpen og mulighet fikk å designe sine egne TOMS sko med stickers, fjær, nagler og annet moro til inntekt for saken.

TOMS__36b

Resultatet ble 13 par superfine sko som skal selges til inntekt for Flyktinghjelpen sitt arbeid. Alle pengene for salget går direkte til saken. Skoene legges etterhvert på Lille Vinkel Sko sin nettside og jeg håper at dere er med å støtter! Shop skoene HER

TOMS__21b

Vi var en del journalister og bloggere som fikk fritt kreativt utløp i løpet av workshoppen, så her er det både ananas, sløyfer, rocke-band TOMS og mye mye mer. Jeg ble faktisk så fornøyd med mine egne sko at jeg vurderer å kjøpe de selv, om ikke en av dere vil ha de. De er mulig å bruke, men man må selvsagt være litt forsiktige med de. Mine HER

TOMS__4b

Mine i blått med trutmunn, kiss kiss og sløyfer. Jeg legger opp link så fort den er oppe til hvor man kan kjøpe skoene.

TOMS__2b

Jeg fikk også møte generalsekretær Jan Egeland og jeg må si at jeg bare bøyer meg i støvet for hva den mannen har klart å utrette. For å være helt ærlig, så er det sjelden jeg blir starstruck, men i møte med mennesker som han, som gjør så mye for å hjelpe andre, kan ord ofte bli litt fattige. Men det er godt med slike dager også, der man både får en virkelighetssjekk og ser hva man som enkeltperson kan bidra med. Bryr vi oss nok?

TOMS__72b

Jeg gjør oppmerksom på at jeg jobber med TOMS, men jeg hadde uansett støttet denne saken.

TOMS__163b

Min gode venninne og blogger Anne-Brith og superblogger Kristine Ullebø, som du begge kan se på bloggerne på TV2.

TOMS__77b

Jan Egeland og danser Nadya Khamitskaya.

TOMS__91b

Åsa Formark fra Velouria Vintage og artist Maya Vik.

toms__184-1986596-12-1497507458807

Veldig bra gjeng med folk! Også flere andre som bidrar, som dere får sett på skoene.

TOMS__194b

Maten vi fikk servert var nydelig (jge fikk glutenfri) og helt genialt matkonsept fra Tunco, der du kjøper et måltid og de gir et måltid til noen som trenger det.

Fotograf: Sara Johannessen