Shopping i Milano

Silje Pedersen, mai 21, 2013 6:53 pm // ,

IMG_5186

Jeg hadde ikke all verdens tid i Milano, men det ble både litt sightseeing og litt shopping mellom slagene. Siden jeg selv aldri hadde vært i byen, så tok det litt tid å orientere seg. Men de fleste shoppingatene ligger veldig sentralt og byr på alle de eksklusive merkene som Valentino, Armani, Gucci, Prada, Miu Miu og Céline. Litt av opplevelsen ved å være i en moteby som Milano, er å gå innom de største italienske merkene og se på håndverket, om så enn bare for å drømme. Via della Spiga, Via Manzoni, Via Sant’Andrea, Via Borgospesso og Via Monte Napoleone er noen av de mest kjente gatene. Prisene er stive, men ha i bakhodet at du får tilbake skatt og moms ved å fylle ut skjema og levere på flyplassen om du shopper over 1250 kr.

Er dette i dyreste laget, så ligger billigbutikkene Zara, H&M, Behrska og Mango også på rekke og rad. Jeg tok også turen innom Zara Home. Synes de har mye lekkert både til kjøkken, bad og soverom om du har plass i bagasjen. I sidegatene finner du også små tilbehørsbutikker med mye fine smykker.

Corso Como har et bra utvalg av eksklusive merker som Céline, Balenciaga og Alaia. Sjekk også ut duft og parfymeavdelingen, de har blant annet et stort utvalg av Tom Ford, Byredo og Dyptique. I annen etasje finner du masse inspirerende motebøker, plakater, lys og annet nips. Her shopper kjendisene, så er du heldig så treffer du kanskje på Jennifer Lopez eller Angelina Jolie. Ta deg en lunch i restauranten, det er en fin opplevelse og perfekt sted for people watching. I samme gaten ligger flere konseptbutikker med forskjellige italienske merker som også er verdt et besøk.

Shoppingsenteret La Rinascente ved Piazza Duomo er en av mine favoritter. Her har de alt av designermerker, samt rimeligere klær og tilbehør. Sko-og veskeavdelingen er en drøm for enhver fashionista. Christian Louboutin, Valentino, Jimmy Choo, Salvatore Ferregamo osv. Beregn god tid, da det er mange etasjer å jobbe seg igjennom…

Noe jeg alltid passer på å kjøpe meg i Italia er kasjmir. Jeg har både kjøpt meg flotte skjerf, gensere og kardigans som jeg har hatt glede av i mange år. Ofte er det små lokale butikker som har det beste utvalget og fargene, men du kan også finne mye fint på outletsene. Det ligger både outlets i Milano og utenfor, men jeg hadde dessverre ikke tid til å sjekke ut disse.

Sjekk ut konseptbutikken til Armani på Armanihotellet, her finner du garantert mye fint. Liker du sjokolade, så anbefaler jeg deg å shoppe noen gaveesker med hjem til familien, det faller garantert i smak. Selv valgte jeg en boks med hvit sjokolade, en fryd for alle sanser.

NB: Husk at mange av butikkene har stengt på søndager. På grunn av regn på lørdag, utsatte jeg en del av shoppingen til søndag, noe jeg etterhvert angret bittert på. Salgene i luksusbutikkene er normalt i juli og januar.

Når du er ferdig med shoppingen, så kan du enten nyte et glass rosèvin på en av uterestaurantene eller unne deg deilig hjemmelaget Gelato! Mine favoritter er kokos, vanilje og sorbet. Husk at den beste inspirasjonen i Milano faktisk er folk på gata. Mennene må være noen av de best kledde i verden og bedre streetstyle skal du lete lenge etter!

Om dere har andre gode shoppingtips som du vil dele, så legg de gjerne igjen i kommentarfeltet under:)