Seks tips som får deg i gang i januar

Silje Pedersen, januar 18, 2017 10:48 am //

IMG_4682-1

Etter to uker med tøff influensarunde, så var det ekstra deilig å dra på seg treningsklærne denne uken. Endelig tilbake i de faste rutinene! Selv om det er deilig å ligge på sofaen, så er det også veldig godt å kjenne på en sunn og sterk kropp.

Det å trene har alltid vært en del av min livsstil. Jeg blir gladere, mer fornøyd, har mer overskudd, er friskere og yter mer både på jobb og privat. I mange år kunne jeg komme unna med litt trening og spise hva som helst, men den tiden er forbi. Kroppen forandrer seg jo eldre vi blir, og det er ikke gitt at verken den treningen vi har holdt på med eller hva vi putter i oss vil gi samme resultat.

Etter uker med julesnop og to uker med sykdom, er det klart at ting ikke lenger er akkurat det samme (i alle fall ikke her i gården). Så nå var det ekstra godt å komme i gang igjen!

IMG_7522

Motivasjonen her er tilbake på topp, men om du sliter med din motivasjon, så tenkte jeg å dele et par knep jeg sverger til nå etter ferien:

  1. Rydd unna alt av godteri og snop. Helst kast det, med mindre du har en ekstrem viljestyrke. Før kunne jeg ha sjokolade liggende i ukesvis, men nå bare prøver jeg å ha ting mindre tilgjengelig. Godteri er til helgen, bær er bedre i ukedagene om du har lyst på noe søtt. Mens du er i gang, rydd også kjøleskapet, så du vet hva du har til enhver tid og som gjør det lettere å lage sunne og gode alternativer. Her finner jeg mye inspirasjon.
  2. Ikke tid til trening sier du? Jo, vi har alle tid til litt. Ikke sett deg for hårete mål denne måneden, prøv deg heller på 3×30 i uken, alt hjelper. Finn noe du liker å gjøre, så går det så mye lettere.
  3. Ikke råd til treningsstudio? Null problem! Tren hjemme i stuen, det finnes mange bra gratistreninger på youtube.com  eller meld deg inn på et senter som her med mange bra timer. Mye rimeligere enn treningsstudio. Liker du å danse? Sjekk ut Tracy Anderson Method, du får det garantert gøy i stua på kvelden!
  4. Gjør en avtale med deg selv og tren enten på morgenen eller kvelden. Ofte synes jeg det er deilig å trene når minsten har lagt seg, og det kjennes bedre enn å sette seg ned på sofaen i tre timer. Kommer jeg meg opp tidlig, er morgentrening gull. Jeg er dessverre bare ikke et morgenmenneske…
  5. Tren med en venn! Ta møte eller venninnesnakk på en kveldstur eller gå på morsomme timer sammen. Like bra som å sitte å sladre over en kaffe.
  6. Drikk mye vann! Folk synes alltid at jeg drikker så mye vann, men det hjelper jo mot det meste, inkludert å holde sukkersuget nede. Tilsett sitron, mynte eller blårbær, så går det så mye lettere ned. Ha en karaffel stående i kjøleskapet og drikke et stort glass vann før du spiser frokost.

Har du noen gode tips du vil dele? Hører gjerne fra dere!