Reisetips: Mye bedre enn hotell

Silje Pedersen, november 25, 2015 6:01 am // ,

IMG_0939 (1)

Når man skal være lenge borte med en baby, er det ikke så fristende å bo lange perioder på små hotellrom. Vi ville gjerne ha eget kjøkken og rom til Ella Victoria, og da ble det fort veldig dyrt med hotell. Da en venninne tipset meg om airbnb.com, tenkte jeg at det var for godt til å være sant. Et par kjappe søk viste flotte leiligheter til leie til nesten halve prisen av hotell.

IMG_0948

Jeg må innrømme at jeg var veldig skeptisk og usikker på hvordan det ville være, men ble veldig positivt overrasket over hvor enkelt det hørtes ut. Konseptet er enkelt, folk leier ut sine hus og leiligheter verden over fullt møblert og med det meste du måtte trenge. Kjøkken, oppvaskmaskin, vaskemaskin osv.

IMG_0986

I Palm Springs fant vi et ganske nytt kompleks med kun syv leiligheter i et fint og rolig nabolag. Vi fikk den eneste leiligheten med eget soverom og det var veldig deilig å kunne legge baby og ha kveldene for seg selv. Med babycall kan man enkelt sitte ute på kveldene.

IMG_0930 (1)

Mine tips om du skal leie gjennom airbnb.com eller vrbo.com:

Gjør research. Se på bilder og spør om alt du måtte lure på. Er bassenget oppvarmet, er det barnevennlig? Om de ikke svarer deg på spørsmålene dine, så bør varsellampene gå av.

Sjekk feedback fra andre reisene. Jeg hadde aldri turt å leie et sted som ikke hadde noe feedback fra andre. Her får du vite alt, både positivt og negativt.

Snakk med eierne. Gjennom teksting kan du få en følelse av hvordan de er og om det passer dere å bo der.

Vær ganske sikker på at du liker stedet, spesielt om dere skal bo der lenge. Det er utrolig kjipt å bli sittende et sted man ikke vil være, og det er ikke så enkelt å få tilbake pengene sine. Husk å sjekke at alt fungerer når dere sjekker inn, så dere ikke får dere noen overraskelser senere. God tur!