Planlegg uken med to enkle grep

Planlegg uken med to enkle grep

IMG_5576b

Ser man på Instagram, så skulle man tro at nesten alle ligger i sengen dagen lang på søndager og koser seg med avis, magasin eller bok. Det er selvsagt langt fra sannheten, spesielt om man har barn. Men jeg elsker å slappe av når jeg får mulighet og nyter det i fulle drag så jeg er klar for en ny uke med overskudd på lager.

En ny rutine jeg la meg til ifjor, er faktisk å bruke 20-30 minutter på å planlegge kommende uke. Først alene for jobb, deretter sammen med mannen for familien. To ting som gjør uken så mye bedre! Dette gjelder alt fra barnehagelevering, henting, overnatting, barnevakt til middager og aktiviteter. Dette gjør at uken blir så mye bedre, og jeg ser selv at jeg blir mye mindre stresset. Det høres kanskje merkelig ut, men tro meg, det er en del kabaler som skal gå opp når det er to voksne som jobber på den måten vi gjør. Verken mannen min eller jeg har noen klassisk 8-16 jobb, så her gjeller det å planlegge nøye.

IMG_8358b

Kommende uke skal jeg blant annet ut å reise og vi er så heldige å ha svigermor som kan stille som barnevakt. Uten henne hadde det blitt veldig vanskelig å få til en del prosjekter, siden det ofte er både helger og kvelder involvert med jobb for både meg og mannen.

Foreløpig skriver jeg alt ned i min organizer, så jeg har alt på et sted. Men jeg må innrømme at jeg savner å bruke en kalender på kjøkkenet, så mulig jeg skal børste støv av den gamle saken igjen.

Planen for høsten er å bli mye mer rutinert på middager. Jeg og tulla spiser nemlig ofte middag alene (jeg lager til mannen også som ofte er hjemme mye senere) og det blir ofte de samme kjedelige rettene igjen og igjen. De ukene det er mye velger jeg ofte å bestille matkasse, så det letter jobben, men drømmen er å lage opp en del retter som kan fryses og tas ut i løpet av uken. Gjør dere det?

Planlegger dere uken på søndager? Tar gjerne imot tips for å bli enda mer effektiv!

 

Silje Pedersen

2 thoughts on “Planlegg uken med to enkle grep

  1. Hei Silje!
    Jeg er på jakt etter noen fine og gode bøker for notater og for planlegging. Har du tips til hvor jeg kan finne sånne?

    1. Hei Tone, Mine er fra Lily og Laura og jeg er kjempefornøyde med de fordi de har ukesplanlegger, morsomme sitater, budsjettoppsett osv. Men de er på engelsk. Har ikke sett noen lignende og like fine på norsk dessverre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *