Mine nye favorittjeans

Silje Pedersen, februar 21, 2017 8:42 am //

IMG_6630b

Jeans er nok det basisplagget jeg bruker aller mest. Dessverre er det også et av de plaggene som er mest skadelig for miljøet å produsere. Derfor er det ekstra hyggelig at KappAhl nå lanserer en bærekraftig denimkolleksjon der vannforbruket er redusert med 40 prosent. Jeansene mine finner du HER.

IMG_6634b

Denimkolleksjonen er produsert i Better Cotton, en mer bærekraftig dyrket bomull og mer bærekraftige produksjonsmetoder med 40 % mindre vannforbruk. Vet du hvor mye vann som går med til å produsere et par jeans? Første gang jeg fikk vite at det går med 11.000 liter vann for å lage en jeans, ble jeg helt satt ut. Det kunne vel ikke være riktig?

Etter dette, har jeg vært veldig nøye på å kjøpe færre jeans og virkelig være fornøyd med passform, snitt og vask på de jeg kjøper. Som forbrukere har vi også et ansvar ved å ta bevisste valg. Miljøpåvirkningen er størst ved selve produksjonen av klærne. Så ved å velge bærekraftig dyrket bomull gjør du en forskjell.

IMG_6629b

Kolleksjonen til KappAhl er inspirert av globalisering og kontrastene mellom tettsteder og storbyen. Du finner mange ulike jeansmodeller som bootcuts, cropped og slim med oppdaterte vasker og finish, så det er noe for enhver smak. Det er også mange kjempefine topper og gensere i Better Cotton i rosa, gult, blått og hvitt.

Det er en feiloppfatning at bærekraftige plagg ikke er like fine som andre. Jeg har funnet meg flere favoritter blant både jeans og toppene. Denne denimmodellen som heter Vendela i ankellengde er allerede en stor favoritt og kan brukes både med boots og pumps. Jeg liker at den er litt løs og har den slitte looken. Og jeg elsker et godt kupp, denne og flere andre fine modeller får du faktisk til under 500-lappen!

Bomberjakken er superlekker og kommer i en dus rosa farge, stylet sammen med en kul t-skjorte og jeans blir det et kult vårantrekk. T-skjorten finner du HER og jakken i resirkulert polyester finner du HER. Tenk at man klarer å resirkulere klær til å bli noe nytt og så kult.

IMG_6633b

Hvem liker vel ikke deilige og myke hettegensere og denne rosa har jeg nesten levd i siden jeg tok den på. Den har kjempefine silkebånd som skiller den fra de vanlige hettegenserne. Den finnes også i en kjempefin genserkjole, perfekt å slappe av i hjemme eller på hytta. Rosa genser finner du HER.

 

IMG_6638b

Kolleksjonen er å finne i butikk og på nett hos KappAhl. Og du får også 20 % på jeans både på nett og i butikk! Perfekt om du er på jakt etter et par nye jeans eller noen nye topper til våren. Husk å se etter de grønne merkelappene med Better Cotton når du handler! Green is the new black:)

IMG_6636b

Foto: Anne Brith

Gode tips når du skal shoppe jeans:

  • Nesten alle jeans utvider seg om de har en del stretch i stoffet. Velg derfor den som sitter ganske tight i butikken, men unngå at den er så stram at du får «ruller» bakpå beina.
  • Ta gjerne squat-testen i butikken eller «mamma»-testen som jeg kaller den. Sett deg godt ned og kjenn på om du kommer deg ned og opp uten vanskeligheter. Det er syretesten for meg.
  • Sett av godt med tid når du skal prøve. Er du stressa eller har en dårlig dag, er det ikke noe vits i å prøve jeans. Det ender kun opp med depresjon og tomme handleposer.
  • Hvordan du vasker jeansen hjemme, har faktisk mye å si for hvordan jeansen holder seg. Du trenger ikke å vaske jeansen ofte. Her vaskes den kun om den får spesielle flekker fra et lite troll, ellers går det ganske lenge mellom hver gang. Bedre både for passformen og miljøet!