Må vi ha en spesiell dag for å feire kjærligheten?

Må vi ha en spesiell dag for å feire kjærligheten?

DSC_0379

Mannen min har aldri “trodd” på Valentines Day. Da vi bodde i Los Angeles i fire år, kom han hjem med blomster ganske så ofte, men aldri akkurat på den dagen. I følge han er det en amerikansk tradisjon og helt unødvendig (dog i de siste årene har han faktisk gitt meg blomster og vin). Kjærligheten ligger i hverdagstradisjonene, sier han.

Men trenger vi egentlig en dag for å feire kjærligheten? Jeg tror faktisk mange gjør det. Det er lett å la de romantiske gestene gå i glemmeboken i hverdagen. Tidsklemma, mas og kjas for lett skylda. Mange opplever at en dag med litt fokus på å gjøre noe for andre kan være positivt, enten det bare innebærer frokost på sengen eller en liten oppmerksomhet i form av en kake, blomst, vin eller gave som undertøy.

Hjemme hos oss sitter komplimentene løst og vi er gode på å ønske hverandre en fin dag, samt fortelle hverandre at vi er glad i hverandre. Vi har det aldri så stressende at vi ikke har tid til en hade klem eller kyss.

Om en har hatt en tøff dag, så prøver vi å gi hverandre støtte og omsorg på best mulig måte. Her er nok mannen min best, han kommer ofte med favorittdrikke eller mat og disker opp de mest fantastiske retter. Spesielt om han vet at en uke eller en dag har vært lang og ufordrende.

Personlig så synes jeg alle disse små gestene i hverdagen teller ekstremt mye mer enn en enkelt blomsterbukett en gang i året. Men det betyr ikke at det også er hyggelig med blomster i dag, hint hint!

Om man ikke er i et forhold på Valentines dagen, så kan det være lett å føle seg utenfor. Men hvorfor ikke heller gi et kort eller en annen type oppmerksomhet til en venninne eller god venn? Jeg er sikker på at det er mange der ute som ville satt ekstra stor pris på det på en dag som denne. Og du, det trenger absolutt ikke være noe dyrt. Ønsker dere alle en riktig fin tirsdag!

PS! Om du har lyst til å unne deg selv noe ekstra (det er lov!) eller står stille på gavefronten til kona eller kjæresten, så tipser jeg om mine favoritter HER.

Foto: Frøydis Geithus

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *