Luke 13: Prosperity Girls High School

Silje Pedersen, desember 13, 2016 11:14 am // ,

12003360_1052391844794970_85783382524100097_n

Dagens luke er en hyllest til mine besteforeldre og en liten tankevekker midt i all julestria.

Jeg hadde en fantastisk bestefar og bestemor, som dessverre ikke er med oss lenger. Hvert år på denne tiden tenker jeg litt ekstra på dem og skulle ønske at de hadde fått gleden av å møte Ella Victoria. Mine besteforeldre og spesielt bestefar var aktive i motstandsbevegelsen under 2. verdenskrig og selv om han har delt lite av den tiden med oss, vet jeg at det påvirket både han og bestemor i stor grad.

Jeg har fått vite at tyskerne kom hjem til han og bestemor, skjøt han og lot han ligge for døden. Heldigvis fikk han hjelp av noen kamerater og overlevde. Men arrene etter krigen har nok alltid vært der og vanskelig for oss som ikke har vært igjennom det samme å forstå alt om i ettertid.

Selv om vi ikke opplever krig, så er det mange steder i verden der krigen er en stor del av hverdagen, eller der krigen har satt sine spor og gjør det vanskelig og utfordrende for lokalsamfunnet å komme seg tilbake til hva det en gang var. Det er en liten ekstra tankevekker i disse dager, da vi her hjemme er så opptatt av julegaver, stress, bakst og juleforberedelser.

Det er selvsagt mange organisasjoner å støtte, men i dag er jeg med å støtte «Gi av deg selv dagen» i regi av Ullern Skole som er et alternativ til Operasjon Dagsverk. Her går pengene til prosjektet Prosperity Girls High School i landsbyen Rotifunk i Sierra Leone. Det er en skole for jenter i alderen 12-18, som har blitt skadet eller utsatt i krigen. Utdannelse er viktig fordi det gir jentene mulighet til å komme seg videre, bli opplyst, senke HIV-spredning og unngå at de blir gravide som 13-14-åringer. U-prosjekt handler om at ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen.

Er det noe jeg har en brennende tro på, så er det nettopp dette. Vi kan alle hjelpe noen, enten det er ved å bidra med penger eller annen hjelp. Kanskje ved å være fadder eller støtte et prosjekt som dette.

Det jeg synes er flott ved å bidra på en dag som dette, er at elevene er med å jobber og får en forståelse for at vi alle kan bidra og utgjøre en forskjell. I dag har jeg en elev som hjelper meg med kontor og forefallende arbeid, organisering og diverse annet. Når arbeidsdagen er over, registreres arbeid og penger ved Ullern Skole og går uavkortet til prosjektet.

Det føles ekstra hyggelig å være med å støtte denne saken i dag, på selveste Lucia-dagen. Du kan støtte prosjektet om du ønsker. Kontonummer 12074746065 eller vipse til 47618498. Som mamma, så tror jeg litt ekstra på «the girl effect». Nemlig å hjelpe andre jenter og kvinner med utdannelse og bedre levevilkår. Følg gjerne min og Margrethe (elev/assistent) sin dag på Snapchat: silje-pedersen og Instagram (stories) @motesilje.

Foto lånt med tillatelse fra Ullern/Facebook