København, flyskrekk, shopping og fredagstipset

København, flyskrekk, shopping og fredagstipset

C068F027-594E-4578-80A5-B7850A2E6DE2 Så deilig å komme et sted der det verken var snø (ok litt i luften) og snøstorm om så kun for et par dager. København er en av mine favorittbyer og med god grunn. Utrolig bra shopping, gode restauranter og inspirerende arkitektur. Denne byen har det meste🤩 Det er alltid et par butikker jeg må innom, også er det så gøy at det dukker opp nye små perler fra gang til gang. Chanel kom jo endelig til København ifjor og selv om du bare skal titte, så er det verdt en tur innom. For med en sterk dansk krone og svak norsk, er ikke kursen den absolutt beste for å shoppe. Men jeg ble superinspirert av både Cruise-kolleksjonen og en liten sneakpeak på våren. Hei rosa, turkis, strå og gult. Farger som alltid får meg i godt humør! Moteuken i København byr alltid på mye god inspirasjon og jeg fikk sett både gode visninger og mye annet inspirerende til styling, eventer og blogginnlegg. Ofte er det noe så enkelt som et miljøskifte for å kickstarte lidenskapen og det trengte jeg etter en veldig tung januar. Men nå er endelig februar her og vi er litt nærmere våren🌷 4E8C4C11-E8C8-4335-8407-E819B5B33FF2 Dere har kanskje fått meg dere at jeg har litt dilla på hårspenner om dagen? Jeg elsker at det er så enkelt og du slipper unna de bad hair days. Lykken var stor da vi gikk rett forbi en liten sjarmerende rosa butikk der de hadde masse fint til en veldig rimelig penge, Sui Ava. Oppkalt etter gründerens døtre, så herlig.  

Med en slik spenne i håret blir dagen fort mye morsommere og kanskje man kan kjenne litt på fredagsfølelsen hele uken? Det må bli fredagstipset. Et annet tips jeg vil dele med dere denne uken er DENNE. Jeg har den alltid i vesken. Den er liten, tar nesten ikke plass og sørger for litt farge på kinn og lepper på null komma niks. 1F67C4C4-08B1-4DB9-A6B3-A2C022C1479F Etter at jeg ble mamma, er det mye som har forandret seg og jeg føler ofte på min egen sårbarhet. Det er litt vanskelig å forklare, men jeg er mye redd og engstelig. Mange av følelsene sitter litt utpå kroppen. Spesielt er jeg engstelig for at det skal skje noe med datteren min, men også med meg selv og mannen. Etter et par flyturer i høst som var ganske så humpete, viser det seg også at flyskrekken er blitt litt mer enn jeg kan håndtere. Jeg klarer ikke å slappe av på flyet og gruer meg veldig til både tur og retur. I tillegg så blir jeg veldig uvel, svimmel og kvalm av turbulens og ved take off og landing. Det har jeg alltid blitt, jeg er hun som aldri kjører berg og dalbane… Men dette er slitsomt. Spesielt for en som tidligere kunne fly hvor som helst, uten å tenke for mye på det. Jeg vet jo at det er sikrere enn å kjøre bil, men det hjelper ikke alltid på den ukontrollerbare angsten som dukker opp. Jeg tvinger meg til å dra, for jeg vet at det aldri blir bedre om jeg ikke utfordrer meg selv. Men jeg kjenner det sliter på. Er jeg helt alene i dette? Eller føler dere som er mammaer der ute noe av det samme? Jeg tenker at det ikke nødvendigvis er bare det å fly, men angst for ulike ukontrollerbare faktorer. Ja, ja, når ble det litt av et innlegg dette. Ingenting som en blanding av tips og frykt for å sette fart på helgen💫 God helg til dere alle sammen!  

Silje Pedersen

6 thoughts on “København, flyskrekk, shopping og fredagstipset

 1. Å gjett om jeg kjenner meg igjen i dette med fly, og andre situasjoner jeg ikke tidligere visste det gikk an å utvikle angst for. Dessverre har jeg ingen gode råd. Håper du deler hvis du får noen! Lykke til videre 👍😊

  1. Hei Bebe, åh, det er i alle fall veldig godt å høre at man ikke er helt alene:) Det er jo veldig vanskelig og slitsomt å føle det sånn. Jeg skal absolutt dele hva jeg tenker kan hjelpe og som jeg gjør selv. Jeg tvinger meg uansett til å gjøre en del ting jeg er ukomfortabel med for å pushe meg selv, ellers føler jeg ikke at jeg kommer noen sted:) Ha en nydelig lørdag!

 2. Hei Silje,
  så deilig å se bilder fra et snøfritt København! Her ved kysten i Larvik snør har vi snødd ned denne uken .Det er deilig at vi går mot vår,- Januar har vært tung og mørk, kald, glatt og nedsnødd 😉
  Å utvikle flyskrekk etter å ha blitt mamma er nok mer vanlig en uvanlig. Jeg reiste mye og ofte i mange år. både i jobb og privat, men da jeg ble mamma kom skrekken.Vi fortsatte å reise på ferie med fly, ofte mange ganger pr år.Jeg har fokusert på å huske å puste- rolig og langt ned i magen, slappe av i kroppen og bestemme meg for å ha tillit til at alt er som det skal være.Vi blir mer oppmerksomme på rare lyder og forandringer i flyduren når vi sitter å hører etter. Det er lurt å lese seg opp på turbulens, og tenke på det som å være i et skip på havet.Det rykker og slår, og går opp og ned og det samme foregår i en turbulens.
  På en flygning satt jeg vis a vis en dame som var svært redd , hun snakket høylytt om det også- etter en stund fikk vi veldig kraftig turbulens og jeg ble sittende å snakke rolig til henne om å puste og forsøke å slippe muskelspenningene, etterpå var hun svært lettet og sa at hun ville bruke teknikken neste gang hun skulle fly. Det kan også være en fin greie å ha en liten amulett- et smykke eller en krystall du er glad i.Hold rundt den og tenk på et skjold av lys rundt flyet. Drikk vann, og styr unna vin og valium 😉 Lykke til <3

  1. Hei Live, Ikke sant?? Så deilig å gå i joggesko, herlighet:) Altså, snø er vakkert, men nå er jeg litt forsynt…Veldig godt å høre at jeg ikke er alene i dette:) Det ble så ille etter sist tur da det var veldig mye turbulens og hele flyet hylte, samt en som var så redd at hun skrek konstant. Det var veldig skremmende og ubehagelig. Selv om jeg selvsagt skjønner hennes frykt også. Jeg prøver å snakke med de jeg flyr med eller høre på musikk for å distrahere meg + å puste. Tusen takk for mange gode tips, skal definitivt prøve det med krystall og jeg tror på det du sier om vin/valium, hjelper absolutt ikke. Skal også lese meg opp på turbulens. Tusen takk! Ha en nydelig helg videre:) 

 3. Relaterer til irrasjonelle redsler etter at jeg ble mamma. Èn gang tok jeg toget hjem fra Oslo selv om jeg hadde flybillett, fordi det var meldt dårlig vær på Værnes…Tror det er helt vanlig mens barna er relativt små. Jeg kan trøste deg med at redselen slipper taket jo eldre barnet blir, i hvert fall ble det sånn for min del. Nå er mine barn 11 og 14, og flyskrekken er borte 🙂

  1. Hei Hanne, uff, det er utrolig hva man skal igjenom. Men veldig godt å høre at man ikke er alene om det. Bare det hjelper mye synes jeg:) Godt å høre at flyskrekken er borte, veldig slitsomt med akkurat det synes jeg. Ha en nydelig uke!

Leave a Reply

Your email address will not be published.