Jakten på spisestuen

Jakten på spisestuen
105241-180×90-cm-_000_001
VEDEL SPISEBORD hos Skeidar

Spisestuen er kanskje den delen av huset som du ønsker skal være et sted å samle familie og venner til hyggelige middager, moro og feiringer. Et naturlig samlingspunkt som er lett å bruke og som blir godt brukt. For meg var det også viktig å tenke over at spisestuen skulle fungere enn noe mer enn kun spisestue. Oppbevaring av finserviset, kanskje en bar, jobb og en koselig alkove til lesestunder.

I den gamle leiligheten vår hadde vi spisebordet som en del av stuen. Da vi kjøpte oss hus, hadde vi veldig lyst på en egen spisestue og det fikk vi her! Et stort rom, som har plass til mye.

Så startet jakten på spisestuemøbler. Dere vet jeg har jobbet med Skeidar tidligere, så det var helt naturlig for oss å se på utvalget der først. Jeg har tittet rundt hos andre også for å sammenligne litt pris og utvalg, men her synes jeg Skeidar kommer veldig godt ut med et bredt sortiment med mange ulike valg og god kvalitet og pris.

108031-200×100-cm-sort-_000_003
IPANEMA SPISEBORD OG SERIE fra Skeidar

Spisestuen har vi malt i en klar og flott blåfarge som heter isglass. Lister, tak og vinduer går i klassisk hvitt. Spiseplassen tenkte vi måtte bryte litt med denne stilen.

Jeg heller ofte til lyse farger, men har også i det siste falt litt mer mot mørkere toner som mørk brun og konjakk. Siden det er et stort rom, ønsket vi et bord som kan både fungere som spiseplass for oss tre (snart fire) og til større selskaper.

7235006_townspisestuemiljo_000_002
TOWN SPISEBORD fra Skeidar

Tidligere hadde vi et langt firkantet bord og det er mange fordeler med det. Du har mange valgmuligheter og kan for eksempel ha både benk/sofa og et par stoler. Det rammer enkelt inn en spiseplass som er en del av et annet rom, mens et rundt bord kan ta mer plass i et avlangt rom.

Men i sommer så var vi på en middag hos et vennepar som hadde rundt bord. Og selv om vi var 8-10 stykker, så var det så lett å ha øyekontakt med alle. Det falt jeg for! For det er noe jeg har savnet ved å ha venner og familie på langbordet. Og mange runde bord kommer med praktiske utrekksplater, så du enkelt får det mye større. Skeidar har et godt utvalg av begge deler til spiseplassen. De har også et godt utvalg av flere merker som BoConcept, som jeg tror mange ikke vet helt om.

802139
GRANADA BORD fra BoConcept hos Skeidar

Ble du nyskjerrig på hva vi har valgt? Jeg skal dele bilder og mer fra spisestuen forhåpentligvis allerede neste uke. Denne helgen skal nemlig både gardiner og bilder på veggene opp og vi gleder oss veldig til å se hvordan helheten blir. Mange synes jeg har brukt lang tid på å finne akkurat det vi ville ha, men vet du hva? Store møbler er en investering. Det er ting du skal ha glede av i mange år. Stoler må være gode å sitte i, utrykket praktisk og lekkert. Og da er det faktisk bedre å gå et par runder før man bestemmer seg og få god hjelp på veien. Hos Skeidar føler jeg vi har vært i de beste hender og er så fornøyd med vårt valg. Gleder meg til å dele mer!

Untitled-10
Ferdig malt, men mangler lister etc. bilder fra oppussingen på sensommeren/høst.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *