Ikke glem de gode historiene

Ikke glem de gode historiene

e55cdd00d79033fb963dc9a203bcb9e3

Jeg har alltid vært en lesehest. Lidenskapen begynte i tidlig alder, jeg husker så godt at mamma leste masse fine eventyr på sengekanten. Først var det Askepott og Tornerose, etterhvert ble det selvlesende med Bobsey Barna og Frøken Detektiv. I alle år siden har jeg aldri mistet gleden over å kunne synke ned i en annen verden om så for fem minutter eller en liten time.

I løpet av en måned leser jeg kanskje 2-4 bøker, litt avhengig av tid og mulighet. Selv om jeg liker å lese på Ipad, så synes jeg ingenting kan erstatte den følelsen av å sitte med en bok i hånden. Så vi har en del bøker her hjemme. Men de jeg føler jeg er ferdige med, enten gir jeg videre eller til loppemarked. Noen er så gode at man bare må beholde de. Og noen er så fine at de får kle interiøret.

e6aa41baf8baa24b36957a7d44a91ab7

Jeg er spesielt glad i krim og leser mye av det eller romaner på sengekanten i 15 minuttet før jeg legger meg. Det er den perfekte avslutningen på dagen. Men blir boken for spennende, kan det selvsagt bli vanskelig å legge den ned….

I anledning Verdens Bokdag i dag, vil jeg oppmuntre dere alle til å ta opp eller spre leseglede. Vi var tidlig på med Ella Victoria også og jeg ser hvor stor glede hun har av boklesing på sengekanten og ikke minst hvor mye hun lærer av de ulike bøkene. Datoen for Verdens Bokdag 23. april er valgt fordi det var den dagen i 1616 Miguel de Cervantes, William Shakespeare og Inca Garcilaso de la Vega døde.

Leseglede kommer for få av seg selv, her tror jeg vi som foreldre har mye innvirkning. Når jeg ser foreldre som leser svært lite selv, er det sjelden barna er lesehester. Ikke så rart, når vi er de umiddelbare rollemodellene….

f6b52acfe22fc14a4a1e8d983b91fc86

Akkurat nå skal jeg begynne på “Hjernen er Stjernen”, er det noen av dere som har lest den? Mannen min leste den på ferien og ble helfrelst, så da er jeg nestemann ut. Om dere ønsker så kan jeg komme med en anbefaling (eller ikke) når jeg er ferdig?

PS: Jobber med en vårguide på jakker som jeg prøver å få ut i morgen, noen ønsker fra dere om hva som skal med?

Foto: Pinterest

Silje Pedersen

2 thoughts on “Ikke glem de gode historiene

  1. Hei Silje! Ja ønsker gjerne å høre hvordan boken er! Og når det gjelder jakker, så tar jeg gjerne tips om noen fine armygrønne varianter. God kveld 😊👍

  2. Hei Silje.Da kan du glede deg for det er en veldig fin og lærerik bok, jeg ble også helfrelst. Fin å ta frem igjen og igjen. Takk for fin blogg, finner alltid masse inspirasjon her hver gang jeg titter innom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *