Husk solkrem hver dag

Silje Pedersen, juni 21, 2015 10:51 pm //

IMG_4755

Jeg er den første til å innrømme at jeg elsker å sitte i solen. Men det betyr ikke at jeg ikke beskytter meg mot de sterke solstrålene. Selv har jeg friskt i minne min mor som satt i hytteveggen i påsken og slikket sol med albumcovere dekket med aliminumsfolie og olje i ansiktet. Da var det helt vanlig, men nå vet vi bedre. Om noen hadde sagt til meg for ti år siden at jeg skulle være opptatt av å bruke solfaktor i ansiktet året rundt, så hadde jeg nok ikke trodd det. For det er ikke like selvfølgelig å bruke solfaktor når det er overskyet ute. Men som jeg har blitt forklart av ekspertene, så er det slik at solen reflekteres nesten uansett. Så man må beskytte huden uavhengig av årstid. Sitter du mye foran datamaskinen (skyldig), så reflekteres også lyset. Når man begynner å bli eldre, blir man mye mer opptatt av å beholde det man har og beskytte seg selv mot ufortjente rynker. Etter en konsultasjon hos denne dama for et par år siden, har jeg brukt høy solfaktor nesten hver dag i ansiktet og halsen. Det tror jeg er mye av grunnen til at jeg fortsatt har såpass fin hud. Om du velger å bruke solfaktor i ansiktet hver dag, så burde du bruke en som er lett og behagelig. Da kan du enkelt bruke den under foundation eller alene. Mange av de gode solkremene til ansiktet koster litt ekstra, men er også veldig drøye. Når jeg skal sitte ute i solen, velger jeg ofte både solfaktor, solbriller og en hatt for maks beskyttelse. Det er en feiloppfatning at man ikke får farge om man bruker faktor, det tar bare litt lengre tid. Jeg får farge i ansiktet, selv med høy solfaktor. Er du veldig utålmodig, så kan du også fint jukse deg til litt ekstra glød med selvbruner, highlighter og solpudder.

I am the first to admit that I love sitting in the sun. But I am very particular about my skin. I want it to stay nice as long as possible, so I use sunscreen all year long. Even when its no direct sun outside. When it comes to choosing the right one, I prefer the one with very light textures, especially when using it under a foundation.