Historien bak vesken

Historien bak vesken

IMG_7391

De fleste av mine designvesker holder en helt spesiell historie, enten det var et kupp på ebay, kjøpt på reise i New York, en gave til meg selv for en spesiell jobb eller en arv. De fleste har en sentimental verdi, et minne eller en opplevelse som jeg tenker på hver gang jeg bruker vesken. Bak min røde Chanel skjuler det seg en helt spesiell historie.

Min fantastiske og stilfulle bestemor var en av de som vekket min lidenskap for mote tidlig. Hun var alltid kledd til fingerspissene, og hadde en klassisk men ganske personlig stil. Hun kledde seg mest i farger, og rosa og rødt var blant favorittene. Hun hadde en egen evne til å sette sammen elegante antrekk som fikk folk til å snu seg på gaten.

Vi delte mange gode stunder sammen og hadde heftige diskusjoner om mote. Blant annet syntes hun at jeans med hull var noe skikkelig tøys og siden det var en av 80- og 90-tallets største trender, så forsvarte jeg innbitt mine Levis 501. Jeg kan jeg love deg at diskusjonen gikk livlig oss i mellom, men det var aldri sure miner. Derimot hadde hun mange klare meninger om hvordan man skulle kle seg. Som påståelig tenåring og senere voksen, var jeg ikke alltid like enig. Klassiske plagg i god kvalitet, enkle vesker, perler og lekre brosjer var hennes varemerke.

Dessverre så er hun ikke lenger i blant oss, men minnene fra oppveksten og alle de gode samtalene vil jeg aldri glemme. De siste årene hun var i live, så ga hun alle barnebarna arv som hun håpet vi ville bruke på reise, kunst, kultur eller noe annet som kunne berike livene våre eller holde minner om våre stunder sammen.

Alle barnebarna valgte forskjellige, men jeg endte blant annet opp med å kjøpe denne røde Chanel envelope-vesken på en tur til New York. Da jeg så den var jeg ikke i tvil, det var en veske jeg elsket og som bestemor hadde likt. Hver gang jeg bruker vesken tenker jeg tilbake på min flotte bestemor med et smil om munnen. Vesken kommer en gang i fremtiden til å bli min datters og jeg gleder meg til å fortelle henne gode historier om hennes stilsikre oldemor. Det er sårt å tenke på at de aldri fikk møtes, men forhåpentligvis får Ella Victoria dannet seg et flott bilde av henne gjennom mine minner og historier.

Jeg savner deg hver eneste dag, min flotte, varme og herlige bestemor, Gloria. Du vil alltid holde en helt spesiell plass i mitt hjerte.

P1010466

PS: Skal du kjøpe deg en Chanel-veske? I løpet av uken kommer det et innlegg med tips til hva du bør tenkte på ved kjøp av ny eller vintage Chanel.

Silje Pedersen

13 thoughts on “Historien bak vesken

 1. Flott innlegg, Silje! Fikk nesten tårer med tanken på min fantastiske bestemor, som var en proff sydame. Hun lærte meg masse om håndarbeid og likte alltid nåtidens mote. Hun er dessverre borte, men mulig jeg må finne meg noe spesielt som kan alltid minne om henne og være med meg. 😄
  Takk for enda en inspirasjon.
  Klem

  1. Ja, du har da virkelig arvet den kunsten fra henne. Er så glad for de plaggene du har sendt til Ella Victoria, har hatt mye glede av de allerede, tusen takk:) Det anbefales, har aldri angret på at jeg har noe som minner meg om henne hver gang det brukes. Fortsatt herlig uke til deg! Klem fra Silje

 2. Så flott Silje:)Dette var flott lesning! Det er slik jeg også liker å tenke om noen av kjøpene mine eller ting som jeg har fått eller kjøpt som har en historie å fortelle. På ferie (utenfor alfarvei) ringte jeg rundt halve Spania etter en Balenciaga. Tilslutt sa mannen min(etter å ha blitt lei alt maset) at vi reiser til London etter ferien og kjøper vesken der. Det har vært en “snakkis” siden:)
  Hadde også en farmor som jobbet i motebutikk i Bergen og var opptatt av estetikk-rørende lesning og så kjekt at kjøpene ikke bare er ting som er “hypet” opp, men har en historie å fortelle. Gleder meg til innlegg om Chanel- det blir mitt neste kjøp- 40år og 4barns mor skal feires:)Kjekt med noe om vintage også, vurderer en tur innom velouria vintage for å se på Chanel der neste gang jeg er i Oslo.
  God dag til deg:)

  1. Hei Berit, tusen takk:) Ja, det er noe helt spesielt med de kjøpene og jeg tror man tar litt ekstra godt vare på de tingene. Haha, de mennene må igjennom litt av hvert, men morsomt med sånne snakkiser. Da er det bare å glede seg, synes jeg er deg vel forunt! Velouria Vintage har mange fine vintagemodeller, Åsa som driver den er superflink til å plukke ut vesker. Ha en nydelig uke! Hilsen Silje

 3. Så flott historie, tingene betyr litt ekstra når det følger med minner.
  Jeg ønsker å kjøpe meg en Chanelveske, så gleder meg til noen tips.

 4. Så fin historie! Likte også genseren ekstremt godt, får jeg spørre hvor den er fra? 🙂 Xx

  1. Hei Henriette, tusen takk:) Genseren er faktisk lånt av en venninne som kjøpte den på etsy.com, om du søker på pink knitted vintage sweater, så kommer det opp mye fint. Hilsen Silje

 5. Herlig historie. Helt enig med deg at det er noe helt annet når det ligger noe ekdtra bak kjøpet.
  Jeg som har to jenter har jo virkelig gode unnskyldinger til å shoppe litt ekslusivt.
  Mulig mannen ikke ser det på damme måte 😉
  En fin dag til deg!

  1. Hei Karianne, haha, kjenner meg igjen der. Sikkert ikke, men det å få forståelse fra mannen om alt jeg kjøper har jeg gitt opp for lengst! Forøvrig synes han denne er ganske fin da:) Takk det samme! Hilsen Silje

 6. Akk, jeg er så enig med deg, det er noe helt eget når det ligger noe “mer” bak. Jeg er i masteroppgaveinnspurt, og bruker pausene til å surfe etter vesken jeg skal unne meg når jeg endelig har levert. Grundig research gir gode kjøp!

  Jeg må dessuten spørre, hvor er den nydelige genseren på det øverste bildet fra? Dersom den er hjemmestrikket, er det mulig å finne ut av hvor oppskriften kommer fra? Den var aldeles nydelig!

  1. Masse lykke til på eksamen, Marthe! Godt å ha noe å se frem til:)Den har en venninne shoppet på etsy.com, mye fint der altså. Søk på pink knitted vintage sweater for å få opp lignende:) Hilsen Silje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *