Glutenfri powerbars

Glutenfri powerbars

Processed with VSCO with s2 preset

Glutenfri powerbars som mellommåltid!

Etter en blåskjellforgiftning for 11 år siden skjønte jeg at det var noen matvarer jeg ikke lenger tålte. Etter å bli testet, fant jeg ut at det var gluten og laktose som var de værste synderne. Etter å ha lagt om kostholdet, så ble jeg mye bedre. Men dessverre så er det mye sukker i glutenfrie varer (derfor må jeg le litt når folk sier de er på glutenfri diett for å slanke seg), så det lønner seg å lage en del selv. Billigere er det også! 

I videoen med Kathrine Sørland under Oslo Runway viste jeg frem disse powerbarene som min mann hadde laget. Han er litt av en trollmann på kjøkkenet og overrasker meg stadig med nydelige retter, selv etter så mange år. Han sier du kan lage denne akkurat som du vil, men her er utgangspunktet:

Glutenfri powerbars:

Sett ovnen på 150 grader.

Kok opp Havregrøt smak til med kanel og honning. Vi bruker laktosefri melk og litt vann. Dette blir utgangspunktet for barene. Hvor mye grøt avgjør du etter mengde du ønsker av barer. En liten gryte holder til ca 1 bar om dagen i 10 dager.

Fyll: Rosiner og gresskarkjerner, eller noe annet du måtte ønske. 

Rør alt sammen og husk at all glutenfritt bør være klissete og saftig for at det ikke skal bli tørt. Ofte trenger du mer veske enn du tror. Smør det ut i en firkant på bakepapir. Du lager det som en forhøyet firkant, så det er lett å dele opp senere. 

Stek i 20-30 grader. La den hvile ute før du skjærer opp. Pakk de oppskårne biter i plastfilm eller poser ( lettest i vesken). 

Mmm, godt og sunt mellommåltid når du er på farten!

Ønsker dere oppskrift på glutenfri eplekake? 

 

 

 

 

 

Silje Pedersen

4 thoughts on “Glutenfri powerbars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *