Girl Power

Det er mange år siden, men jeg husker det som i går. Jeg hadde en drøm om en karriere som jeg dro helt til California for å realisere. Men det var veldig få som trodde på meg. Den mest vanlige reaksjonen var oppgitthet, vantro eller heller prøve å få meg fra det. Selv mine beste vennninner hadde ikke troen på mine drømmer eller ambisjoner.

Jeg takker høyere makter og meg selv for at jeg aldri hørte på de. Hadde jeg gjort det, så hadde jeg kanskje sittet og råtnet på et grått kontor uten mulighet til å bruke noen av mine talenter.

Det jeg driver med redder ikke liv, men jeg har sett hvordan det kan forandre livet til mennesker på ulike måter. Jeg er stolt av mye i min karriere. men kanskje det som ligger mitt hjerte nærmest er de totale forandringene jeg har sett kan skje i et menneske ved kun å lytte, gi råd og presentere løsninger. Jeg har inspirert kvinner til å finne den beste utgaven av seg selv, oppmuntret og hjulpet til å finne jobbgarderober som var med på å lande drømmejobben, kledd opp flotte damer etter langtidssykdom- ja det er mye som har skjedd i løpet av alle disse årene. Og jeg husker alle jeg har møtt på min vei.

Jeg har vært opptatt av å “se” og løfte frem så mange som mulig rundt meg, jeg vet at det alltid er med på å skape positive ringvirkninger. Jeg har aldri hatt troen på at man trenger å tråkke på noen for å komme til toppen. Ofte har jeg prøvd å hjelpe andre fremover, selv om jeg visste at personen allikevel ville gå rett ut å baksnakke meg etterpå. Det har selvsagt vært tøft og nå innser jeg at jeg ikke orker å bruke tiden min like mye på mennesker som ikke gir noe tilbake. Det er et valg og det står jeg ved.

Jeg er vant til at folk ser ned på yrket mitt og kommer med sleipe bemerkninger i middagselskaper. Før synes jeg det var ekkelt, men nå holder jeg hodet hevet og svarer tilbake. Ingen andre skal få definere meg og mine valg lenger, de fleste vet altfor lite om hva et annet yrke innebærer til å utale seg nedlatende om det. Det er lite taktfult, jeg ville aldri gjort det samme ovenfor andre.

Oprah har alltid vært en stor inspirasjon for meg, som hun sikkert har vært for andre. Et levende bevis på at man kan oppnå sine drømmer. På søndag satte hun historie da hun mottok sin æres Golden Globe i Hollwood, men det er nok takketalen som kommer til å bli husket av både små jenter og sterke damer over hele verden. For i denne talen berørte Oprah Winfrey temaer som nesten alle kvinner kan kjenne seg igjen i og relatere seg til. Om du ikke har sett talen enda, så håper jeg du tar deg tid og ser igjennom hele. Utrolig inspirerende, rørende og flott. Her rant tårene i vide strømmer og jeg følte meg både stolt og inspirert. Tenk så bra det hadde vært om kvinner hadde hatt enda flere lederoller i verden. Det må være målet vi skal jobbe for videre, at ingen drøm er for liten eller for stor.

Silje Pedersen

4 thoughts on “Girl Power

 1. Stå på, Silje! Du er et positivt menneske som sprer solskinn rundt deg. Det vil alltid være noen som prøver å rakke ned, særlig på yrker og livsvalg som de definerer som typisk “feminine”. Som om ikke det er jevngodt med andre valg. Dustemikler 🙂 Men drit i dem! Jeg tror vi alle har ulike evner og talenter som er unike for oss, og som også kan tilføre samfunnet vårt noe. Om det er å skape inspirasjon og glede, eller sørge for å sette forbrytere bak lås og slå. Vi kan ikke alle gjøre det samme – heldigvis!
  Men jeg tror vi kvinner må bli enda flinkere til å være bevisste på å løfte hverandre opp og frem, ikke ned. Og det er både du og Oprah et godt eksempel på. Takk!

  1. Tusen takk, Hege! Helt enig, vi må heie hverandre frem og løfte hverandre opp istedenfor å snakke hverandre ned. Alle fortjener sin plass uavhengig av hva man velger å holde på med. Ha en nydelig dag videre!:) Klem fra Silje

 2. Hei
  Spørsmål utenom tema i dette innlegget men håper det går bra
  Kunne du skrevet litt mer om dine hudpleierutiner og hvordan du liker babor hvis du fortsatt bruker produktene?
  Har sensitiv hud og mye jeg ikke tåler
  Tok en gren peel fresh up (den mildeste) og fikk en allergisk reaksjon
  Huden så ut som en gipsmaske så tørr var den
  Etter det har jeg vert veldig forsiktig men ampuller fra babor bruker jeg nå og liker effekten de gir
  Kunne også tenke meg prøve en babor crash behandling
  Hva er din erfaring med den? Uansett ulike hudtyper så ikke lett anbefale men greitt høre andre sin erfaring med produktene
  Ha en fin kveld med din lille Prinsesse
  Timene med de små etter barnehage og skole er så dyrebare😀😀

  1. Hei Kristin, jeg bruker fortsatt flere Babor-produkter og er veldig fornøyd med disse. Spesielt ampullene synes jeg er veldig bra og godt for huden nå når det svinger og plutselig er så kaldt. Jeg har tatt kræsjbehandling flere ganger og nå sist før jul og den er superbra. Masse fukt og ampuller. Har aldri reagert på den, men reagerte også med ganske rødt og en del kviser etter Green Peel. Alle er vi jo forskjellige som du sier, så det er ikke alltid like lett å finne frem i jungelen av ansiktskremer. Men om du er veldig sensitiv, så hadde jeg holdt meg unna det meste med mye parfyme. Jeg pleier å teste kremene i salong med en god dose på-de fleste sender deg også hjem med en liten test om du forklarer situasjonen. Ser blush.no har 25 % av på Babor akkurat nå, ville bare tipse deg om det. Du kan jo gå inn og lese på de ulike kremene for å se? Lurer på om Babor Essential Care sensitive skin er noe for deg. Tusen takk, ja det blir mye kos på kvelden, den tiden er så dyrebar og superkoselig. Ha en fin kveld videre:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.