Fredagstipset

Fredagstipset

152A3722-E54D-418A-8CB4-4393035EC714 

Hei fredag!  

Og ikke hvilken som helst fredag, men den dagen i året der folk går man av huset for å sikre seg alle de beste tilbudene og shopper litt som maniacs. Etter å ha bodd i USA i fire år så kan jeg si at jeg har sett galskapen på nært hold og akkurat nå føles det som om den har kommet hit også. Ikke bare er det Black Friday, neida Cyber Week, Cyber Mandag også videre. Og vi har ikke engang Thanksgiving! Det må jeg bare le litt av.

Men i løpet av de to siste ukene har det haglet ned med tilbud på emailen min, sikkert din også. “Alle” har tilbud, bortsett fra de minste aktørene som selvsagt sliter med å holde tritt med de største. Mange av disse boikotter Black Friday og med god grunn, de har ikke mulighet til å gi deg de samme tilbudene. Det er noe å tenke litt over i dag:) I dag er dagen hvor mange tenker at de skal gjøre mange gode kupp. Dessverre er det slik at vi ofte lar oss blende når det blir så mange tilbud og salg, meg selv inkludert. Det har allerede tikket inn 10 ulike tilbud på tekstmelding på telefonen min nå i morgentimene + uante mendger mail. Vanskelig å la vær å la seg friste, ikke sant? Men i løpet av årene så har jeg funnet en teknikk som fungerer ganske så bra når det kommer til salg. Og som gjør at jeg unngår bomkjøp.

Er det plagg eller annet til garderoben eller huset, så sjekker jeg om:

1. Jeg har noe lignende

2. Om jeg virkelig trenger det. Det vil si har brødristeren gått i stykker eller synes du bare designen er kjip etter ti år?

3. Trenger jeg virkelig tre av hver i hver farge?

4. Rydd først, så bestem deg om det er noe du trenger.

5. Sjekke på Prisjakt.no om aktørene har satt opp og ned prisen. Er det egentlig på tilbud? Lurt å sjekke før man tar helt av.

Nå som vi skal flytte, så er det slik at jeg ønsker å kvitte meg med mye. Mye gammelt og ting vi ikke lenger bruker, ting som har støvet seg ned i kjelleren. Jeg ønsker ikke å starte på nytt med masse rot. Det betyr at både møbler og deler av garderoben skal få nye eiere. Det fyller meg med lettelse. Så da ønsker jeg meg ikke ennå mer unødvendige ting. Skal vi tenke langsiktig på miljø, så er det viktig at vi alle tenker over det vi kan gjøre og tenke langsiktig på innkjøp ikke bare her og nå (selv om det skjer meg også, ingen er perfekt).

For meg har det vært viktig å ikke kjøpe så mye nye møbler og heller kjøpe en del brukt. Og ikke la oss blende av tilbud bare fordi det er tilbud, men heller tenke over om man virkelig trenger en ny TV bare fordi den er på tilbud? Vi er litt for flinke på å kjøpe nytt før de gamle er gått i stykker. Husk at de gamle tingene også må ende opp et sted. Jeg er ganske fornøyd med at vi har hatt mange elektriske artikler i så mange år og at jeg bare bytter de ut når jeg ser  det virkelig trengs.

9099E544-D66D-4DF4-ADDF-C459333C131C  

Men det er mulig jeg skal kjøpe meg er et par nye elektriske ting som vi trenger i dag. Dette er ting som synger på siste værset og må skiftes ut uansett (som støvesugeren vår) + et par julegaver som jeg har på listen som jeg vet er på tilbud. Når det gjelder resten av julegavene, så har vi bestemt oss for å kjøpe lokalt der det er mulig. Vi skal også gi en del opplevelser i gave. I tillegg er jeg i gang med å undersøke hvilke gaver jeg skal gi til veldedige organisasjoner. Julen handler for meg mye om å gi tilbake. Ikke alle er så heldige å ha det så godt som oss❤️

F95CE9A8-2F36-4424-8C05-DFC6B81AB7C2

I helgen gleder jeg meg til:

1. Visning! Dette er veldig nervepirrende og mange følelser i omløp. Håper bare at vi får solgt nå og slipper en runde til med visninger.

2. Prøve noen nye produkter som jeg fikk med meg hjem denne uken. Så du at jeg testet IT Cosmetics CC-cream på Instagram? Den er så god og verdt å sjekke ut. Min venninne Therese er deres norske ambassadør og naturlig vakker og flott dame med mange gode og naturlige sminketips.

3. Møte en venninne til et glass champagne eller vin på Grand. Det skal bli så hyggelig!

4. Kanskje ta med meg Ella Victoria en tur ned på Jul i Vinterland gikk forbi der denne uken og det så veldig koselig ut.

5. Rydde. Haha, det høres kanskje bakvendt ut, men det er faktisk deilig å få ryddet unna en del i forbindelse med flytteprosess.

6. Lese ferdig “Tråden”. En veldig engasjerende og rørende bok med mye historie om Hellas som jeg selv ikke visste om. Anbefales!

7. Hvem andre enn meg hoppet opp og ned av glede over sol i går?? Det er spådd sol i helgen og jeg skal ut å nyte, bare å kle på seg varme klær, så blir det topp stemning. Forrige helg tok vi turen til Henie Onstad, gikk tur og drakk litt varm kakao. Anbefales!

God helg og shop med måte💗

Foto to nederste: Bjergsrudfoto

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *