Fine kjoler til 17. mai

Silje Pedersen, mai 3, 2015 9:22 pm //

535517_fr_xl

0787053800_2_1_1

4437057600_2_4_1

hmprod1

41050196_02-43093621_99-43033589_99-43010354_OR-43030345_PL

I wish I was the proud owner of a traditional Norwegian dress (bunad) to wear for our national holiday on the 17. May. Since I am not and they cost a little fortune, I have been looking at some dresses, jumpsuits or suits to wear on this special day.

Skulle ønske jeg kunne si at jeg var den stolte eier av en bunad til 17. mai, men dessverre så har jeg ingen hengende i skapet. Å skulle kjøpe en ny nå koster jo i nærheten av en bruktbil, så det er ikke en prioritering her, selv om jeg vet at jeg hadde fått mye bruk for den. Hadde jeg vært smart, så hadde jeg ønsket meg en bunad til konfirmasjonen alle de årene siden, men da var det helt andre ønsker som ble prioritert. Jeg er ikke noen spesiell fan av å kjøpe et plagg til kun en anleding, det må kunne brukes flere ganger. Siden mai er så lunefull og man aldri vet hvordan været blir, så er det lurt å ha en fin ytterjakke som en trenchcoat og et par strømpebukser tilgjengelig. Du må heller ikke bruke kjole, en kul jumpsuit eller en dress er andre gode alternativer. Velger du derimot kjole, så styr unna de dypeste utringningene og de korteste skjørtekantene, dette er ikke dagen for de vågale motestuntsene. Elegant og lekkert bør være stikkord når du leter inspirasjon til hva du skal ha på deg. Etter en liten runde på nettet, så fant jeg både herlige sommerpasteller og den uslåelige komboen svart og hvitt. Rødt eller navy er også klare fargevinnere og den hvite «brudekjolen» fra H&M var så fin at den bare måtte med, selv om den er langt ifra de tradisjonelle 17. mai kjolene. Men spør du meg så gjør det fint lite, kjøpe heller noe du bruker flere ganger enn kun en. Med en skinnjakke eller blazer over så blir den utrolig kul, uavhengig av om det er til nasjonaldagen eller en annen fest!

 

From the top: Dress from Goat via theoutnet.com, jumpsuit from zara.com, red dress from zara.com, white dress from H&M and white and black dress from mango.com