Fem rutiner som gjør hverdagen bedre

Fem rutiner som gjør hverdagen bedre

IMG_4272b

Ny uke, nye muligheter!

Jeg vet mange synes mandag er en vanskelig dag, men om du legger grunnlaget for resten av uken i dag så blir resten av uken så mye bedre. Selv har jeg et par mål jeg vil fokusere på denne uken og fremover, både privat og jobb. Jeg har sterk tro på gode rutiner i hverdagen, det gjør at alle har det bedre og tar bedre valg.

1. Få inn nok treningsøkter. I uken som gikk fikk jeg til to stykker, men det synes jeg var ganske bra med tanke på en kort uke (og i tillegg til all aktivitet ute med aking og ski). Målet denne uken er tre dager med trening.

2. Ikke utsette de vanskelige arbeidsoppgavene. Det er noe jeg ofte gjør, utsetter de kjipeste oppgavene fordi jeg tror jeg må fokusere på de andre først. Når slutten av dagen kommer så blir det ekstra tungt å komme seg igjennom oppgavene.

3. Legge vekk telefonen. Det er så få timer til rådighet etter henting i barnehagen, og her merker jeg på datteren min at telefonbruk i denne tiden ikke er noe særlig populært. Jeg skal lage en egen plass i gangen til telefonen og prøve å ikke bruke den i tiden frem til hun har lagt seg.

4. Meditasjon på 5 minutter hver dag. Jeg har aldri praktisert det mye selv, men gjør det gjerne helst på en strand der bølgene slår eller på hytta om sommeren (da fungerer også en løpetur eller bare å sitte å se på vannet). Men min venninne Monica Øien introduserte meg for en måte å meditere på som er mer som en reise og den tar ikke mer enn fem minutter å gjennomføre.

5. Sist, men ikke minst så må jeg ha fokus på nok søvn. Det skled helt ut i romjulen og jeg slet veldig forrige uke med å komme meg i seng og da var det også tungt å komme seg opp om morgenen, spesielt siden det er så mørkt.

Der har du det! Fem små forandringer i hverdagen som jeg tror kan bety mye for hvordan dagene oppleves. Hva ønsker du å forandre på? Er spent på å høre hva dere tenker om et nytt år og muligheter? Jeg blir selv alltid så inspirert av å høre på andres tanker om forandringer. Ble du inspirert til å forandre noen egne rutiner? Ha en fin mandag!

Silje Pedersen

One thought on “Fem rutiner som gjør hverdagen bedre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *