Få maks ut av barseltiden

Få maks ut av barseltiden

FullSizeRender

The last week has been spent in sweats and no makeup, as far away from Fashion Week as possible. Strangely enough I dont miss it all, right now its all about breasfeeding, sleeping, poop and other basic needs. I am still exhausted from birth, but get rushes of energy that I try to make the most of. Make the most of these days, they will never come back….

Og da mener jeg absolutt ikke kafebesøk og gjøre mest mulig. Nei, heller det motsatte. Mine dager tilbringes uten makeup i deilige koseklær her hjemme i vår egen lille boble. Jeg vil ha mest mulig ut av denne magiske tiden sammen med Ella Victoria og nyter hvert eneste sekund. Selv har jeg fått en del god del tips av venninner som er mammaer og gjort meg noen erfaringer på denne korte uken hjemme. Her er noen av mine beste tips:

Sov når babyen sover. Sikkert lettere sagt en gjort, jeg har selv søvnproblemer med det går fint å nappe sammen når jeg legger meg til å amme på soverommet. Denne masken har vært min følgesvenn i et år og sørger for å holde sollyset ute.

Begrens besøkene. Ikke ha for mange planer. Nyt denne tiden sammen, den er så magisk. Kan stirre på babyen min i timesvis uten å gå lei. Om du mottar besøk, be folk ta med bakevarer, stå kun for kaffe og te.

Invester i et Belly band. Kjøpte dette i Sverige før fødsel og tok det med på sykehuset. Hjelper utrolig på holdningen, har brukt det ganske mange timer hver dag siden fødselen og ser forandring på magen allerede.

Omfavn kaoset. Hvem bryr seg om det ikke er like ryddig som vanlig? Just go with it.

Egentid/pleie. Nå mer enn aldri er det viktig med 20-30 min for deg selv om dagen. For meg er det en kaffe latte eller en tur alene ute i sollyset for litt D-vitamin. Fødsel er tøffe greier og jeg kjenner i alle fall på kroppen at det kjennes ut som jeg har gjennomført et maraton. Fødselen min var 16 timer, og har ikke akkurat sovet så mye etter det, så tar hvert øyeblikk eller minutt jeg kan få til restitusjon og overskudd.

Dropp makeupen. Prøvde meg meg på mascara to ganger, men med hormonsvinginger deluxe er dette egentlig bare waste of time de første ukene.

Kos deg med ammingen (om du kan). Kan sitte å stirre på vår lille prinsesse i timesvis og synes ammestunden er ekstra hyggelig. Fikk tips om melkefangere og har allerede klart å fryse ned litt melk til senere, kommer sikkert til å komme godt med.

Duomo ammepute. Denne kjøpte mannen min til meg i femte måned og den har jeg fått maks ut av, avlaster både når jeg skal sove (har den mellom beina) og når jeg ammer.

Har dere noen andre gode tips? Del gjerne med meg i kommentarfeltet!

 

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published.