Få knallstart på den nye uken med fire enkle grep

Få knallstart på den nye uken med fire enkle grep

85DC55DD-F9B1-4520-BD15-3374322DCA11

De fleste anser søndagen for å være en hviledag. Det gjør jeg også. Men jeg setter alltid av 15-20 minutter av dagen til mental forberedelse for neste uke. Det er mange gode grunner til det, men den mest opplagte er at jeg møter mandagen med et friskt blikk og ikke lar meg overvelde av alt som skal gjøres.

1. Start på fredag. De siste 30-40 minuttene på fredag før jeg drar fra jobb prøver jeg alltid å vie til mandagsplanen. Jeg setter opp liste og strukturerer for uken etter. Hvilke bilder må tas, video må lages, innlegg som må planlegges, plan for sosiale medier osv. Hvor mye tid neste uke går bort til mail og møter med kunder, hva må prioriteres og hva må velges bort. På denne måten får jeg veldig god oversikt og ser om jeg må droppe noe som ikke er like viktig, som for eksempel en lansering av produkt eller ny kolleksjon. Det siste jeg gjør på fredag er å sjekke mailboksen, kommer det inn noe som må svares på gjør jeg det på trikken hjem eller fredag kveld om det haster (svært sjelden).

2. Hva er målene for denne uken? Her setter jeg opp både profesjonelle og private mål. Forrige uke var ett av mine private mål å rydde hele badet fordi det gikk meg på nervene at alle skuffer og skap var helt fulle av rot og gamle produkter. Det var en stor jobb som tok ganske mange timer søndagen, men som føltes så befriende i etterkant. Nå elsker jeg badet mitt igjen, alt er ryddig og det skaper ro å ligge i badekaret å slappe av. Et annet mål var å meditere to ganger, det var også et veldig bra mål for meg som jeg skal fortsette med. Et annet mål var å si nei, uten å ha dårlig samvittighet. Det gjaldt både privat og jobb. Profesjonelt var et av målene å få inn en ny kunde jeg ikke har jobbet med før. Her ble det ingen avgjørelse og jeg venter fortsatt på svar, men at målene går over i neste uke er ikke et problem for meg. Ofte har jeg flere mål per uke og delmål, men noen ganger innser jeg at jeg må ta det roligere. Et delmål på jobb denne uken var å få på plass noen systemer som gjør det enklere for meg å jobbe mer effektiv. Et annet mål var å gjennomføre et stort event og et siste å sette av tid til å utvikle meg og min kunnskap innenfor mitt felt ved å ta et kurs (her kom jeg halveis).

Ser dere hvordan de fleste målene henger sammen? Når jeg ikke klarer et mål den uken, prøver jeg å se hvorfor og skjønne hva som gjorde at det ikke gikk. Deretter går jeg videre. Ikke dvel for mye ved hvorfor det gikk slik, men prøv å ta lærdom fra det.

3. Gode søndagsrutiner. Akkurat som sikkert de fleste av dere også tar hjemmespa søndag kveld, maske og fikser neglene, så tror jeg på å mentalt forberede seg på en ny uke. Gjør jeg dette så unngår jeg mye stress, men også at mandagen kommer så brått på. Setter jeg av 10-30 minutter, litt avhengig av våre planer som familie, så har jeg kommet langt på vei. Selvsagt går ikke alltid dette, men da er det enda vikitgere at planen er lagt godt på fredag.

4. Mandagsfokus. Jeg starter aldri med mailboksen. Jeg vet mange må, men jeg har funnet ut at dette dreper kreativiteten min fordi jeg går i stressmodus. Jeg føler at jeg må svare med en gang også blir det kjapt en time med mail. Det er ofte ikke nødvendig, selv om vi lever i et samfunn der man tror at du alltid skal være tilgjengelig. Etter nå å ha jobbet for meg selv i over 2 år nå, vet jeg å sette grenser for at jeg skal trives best mulig og være mest mulig kreativ. Jeg starter med dagen med kaffe, nettaviser, blogger og inspirasjon i 20-30 minutter. Deretter går jeg løs på mail og lister. Dette gjør meg mye mer skjerpet og effektiv. Det aller beste er om jeg får inn et treningsrunde på 30 minutter på morgenkvisten, da er alle sanser skjerpet og jeg kan til og med droppe kaffen.

Del gjerne dine effektive og målrettede tips under, jeg er sikker på at dere også har mange gode rutiner!

 

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published.