– Det blir en stiv maske uten glød

Silje Pedersen, mai 19, 2016 7:59 am //

HenrikStten_Portræt_Laptop66710

– Det å bruke pudder er den største feilen de fleste kvinner gjør! Det setter seg i alle linjer og gjør ansiktet om til en stiv maske helt uten glød. Dropp pudderet, så blir utrykket mye bedre og mer naturlig. Ofte kan man faktisk ende opp med å se mye eldre ut enn det man egentlig er, etter bare et lag med pudder.

Det sier Lancôme sin Make up artist, Henrik Steen som har jobbet med noen av verdens største kjendiser. Jeg møtte Henrik Steen da han var i Oslo i forbindelse merkets relansering av den ikoniske Juicy Tubes, som nå har blitt Juicy Shaker.

– Min teknikk er å få liv i huden, så jeg bruker aldri pudder. Mitt tips er å bruke en face oil, som gir ekstra fukt. Basen er så utrolig viktig for å få det rette utrykket og den gløden vi alle er på jakt etter. Deretter bruker jeg en foundation som er lett og gjennomsiktig, som for eksempel Miracle Cushion, Teint Miracle eller en naturlig matt foundation. Bruk gjerne en stor pensel for å jevne ut og få fine og naturlige overganger i huden. Shimmer og litt gyldne farger kan brukes som highlighter i ansiktet, gjerne sammen med Génifique, så det smelter sammen. Husk at du ikke skal kunne se om man har brukt fem eller ni produkter, det skal bare se naturlig ut.

IMG_0096

– Den største feilen mange gjør er å tenke at de skal gjemme seg bak en maske. Det skal man ikke, man skal være tro mot seg selv. Ujevnheter er fint, man skal være stolt av linjene sine! I den tiden vi lever i nå, så skal jo alt være så veldig perfekt, men det må vi prøve å komme oss bort fra. Perfekt er kjedelig! Hvorfor ikke finne ut av hva du vil fremheve hos deg selv isteden? Vi har alle noe som vi er fornøyd med og kan sette fokus på.

Min filosofi er å finne tre punkter i ansiktet som du vil fremheve, som er ditt fokus. Det kan være fin hud, øyenbryn, eller munn. Det kan også være røde lepper, maskara og lekker hud. Du bestemmer selv  din kombinasjon. Da har du litt av det hele og det gir en fin og god balanse!

Om du vil ha inspirasjon til å prøve ut Henrik sin teknikk, så kan du se en liten videosnutt om naturlig look her.

Husk å følge meg på Facebook her.