Den perfekte skinnjakken

Silje Pedersen, november 5, 2011 1:06 pm //

Det er en del garderobeklassikere som aldri går av moten. Skinnjakken, de svarte pumpsene, ballerinasko og ikke minst «den lille sorte». Noen av spørsmålene som alltid går igjen, er om fine basisplagg som passer til det meste. Skinnjakker er et plagg jeg selv bruker året rundt, og jeg vet hvor vanskelig det er å finne den perfekte jakken som passer din garderobe best. For meg så skal en skinnjakke nemlig oppfylle flere krav: Den skal være tidløs uten å være kjedelig, ha kule detaljer, looken skal bli bedre over tid, det vil si jo mer slitt jo finere stil, den må ikke være for kort og trang, og den må kunne brukes både åpen og lukket. Det er altså mange forventninger som skal innfris.

Svart, brunt og beige er tradisjonelle farger som går til det meste, men i høst må jeg innrømme at vinfarger og burgunder har størst appell. Jeg har allerede den perfekte svarte skinnjakken, men da jeg så denne jakken fra Salander-kolleksjonen til H&M, kjente jeg at det er på tide med en ny modell i garderoben. Den oppfyller nesten alle mine kriterier, og som dere skjønner er det ganske mange. Jeg må innrømme at den ultimate drømmen er en skinnjakke signert Rick Owens eller Haider Ackermann, men da må jeg nok først vinne i lotto!

Jakken (finnes i burgunder og svart) kommer fra Salander-kolleksjonen og er designet av kostymedesigner Trish Summerville. Den vil være tilgjengelig i de fleste Divided-butikkene fra 14. desember.