Bli med å støtte en god sak

Silje Pedersen, september 30, 2016 7:54 am //

img_7792

Jeg blir lett rørt og beveget. Sterke historier fra mennesker som har kjempet de tøffeste kampene i livet rører meg dypt, akkurat som også gleden av at datteren min danser til musikk, snurrer og ler så hun gråter treffer meg midt i mammahjertet. Glede og sorg går ofte hånd i hånd, min erfaring er at med den ene følger den andre. De er utfyllende kontraster i det vi så fint kaller livets vei.

img_7786

Oktober er måneden verden farges rosa med fokus på økt kunnskap rundt brystkreft og aksjonen Rosa Sløyfe. Ved å bære en rosa sløyfe i oktober, viser du solidaritet med alle som er rammet av brystkreft. Jeg tror ikke jeg kjenner noen som ikke er rammet på en eller annen måte. Alle kjenner noen, enten det er nærme eller bekjente. Selv har jeg både en mor som har vært rammet av brystkreft og venner som dessverre ikke er med oss lenger.

I år er fokuset til Rosa Sløyfe på brystkreft som går i arv. Kun 2-5 prosent av alle brystkrefttilfeller skyldes arvelig genfeil som kan avdekkes i en gentest. Dermed kan du si at slekten din er vel verdt å kjenne. Ved å sjekke familiens historie kan du selv avdekke om du har behov for genetisk veiledning.

img_7808

Du kan støtte ved å bære den rosa sløyfen eller dusken designet av Camilla Pihl, besøke Rosa sløyfe sine nettsider eller gi et produkt til noen du er glad i. I fjor fikk jeg den rosa koppen av naboen min og den bruker jeg selv flittig hele året.

img_7825

Og du et lite budskap fra meg er: Lev nå! Prøv å ikke tenke for mye over hva hvis slik og slik, eller dersom hvis om. Hver dag er en gave, nyt den til det fulle. Akkurat som jeg ble rørt til tårer denne uken, så benyttet jeg anledingen til å leke meg med de rosa ballongene i gaten, det brakte frem mange smil hos både meg og andre!

Dette er ikke et betalt innlegg, men en sak jeg brenner for og vil sette fokus på. Om du har fulgt meg, så vet du at jeg skriver om Rosa Sløyfe hvert år. Dette årets sløyfe og dusk har jeg fått i gave på en frokost der fokuset lå på å informere. Men siden jeg gjerne er med å støtter, så vil jeg gjerne gi to lesere en sløyfe hver av egen lomme som legger igjen en kommentar. Håper du er med å støtter!