Åtte tips til en mer organisert uke

Silje Pedersen, mai 1, 2016 4:42 pm //

s_MG_0363

Jeg har alltid vært en planlegger og en «doer». Etter at vi fikk barn og ble det enda viktigere å ha en god plan for hele uken, så alt kan gå opp. Det å ikke ha barnehageplass ennå har ført til mange utfordringer, men også kreative løsninger!

Sett av en dag og planlegg hele uken og deler av måneden. Søndag er vår dag, vi planlegger hele uken så vi vet akkurat hva vi har å forholde oss til. Jeg vet at dette sitter langt inne for mange, så kanskje er mandag en bedre dag for deg. Men for oss fungerer søndagen kjempebra.

Invester i en månedskalender eller familieplanlegger. Vi bruker ca. 15- 20 minutter på å sette opp hele uken i månedskalenderen vår, som henger pent på kjøleskapsdøren. Ofte planlegger vi også lengre frem i tid, men det er fint å ha konkrete ukesmål.

original_family_organiser_family

Skap struktur for alle. Både jobb, avtaler, trening, fotoshoots, diverse og innkjøp går opp i planleggeren. Jeg synes det er så befriende å kunne forholde seg til å ha en ukesplan og vite hva som kommer. For meg gir det struktur og gjør det lettere å gjennomføre mål og delmål, både privat og profesjonelt (selv om jeg har en egen kalender til jobb).

Sett av tid til trening. Spesielt når det gjelder trening, både i studio og hjemme, så må jeg ha en plan hver uke for at det skal bli gjennomført. Det er altfor lett å bare la ting «gå» om jeg ikke setter det opp i planen.

Planlegg en del av garderoben. Legg frem 4-5 plagg du har lyst til å bruke denne uken og planlegg garderoben din rundt denne. Jeg har problemer med å legge frem et antrekk kvelden før, men dette fungerer veldig bra for meg. Så lenge jeg vet at det er en del plagg jeg vet at jeg har lyst til å bruke, er det ikke så vanskelig å sette sammen nye kombinasjoner.

Datekveld. Det er helt nødvendig å prioritere hverandre med kvalitetstid sammen, uten barn. Noen ganger blir det bare god middag hjemme, mens andre ganger er det barnevakt så vi får oss en tur ut.

Gi hverandre tid og rom. Det er så viktig at man får egentid, enten dette er trening eller en tur ut med venninner og venner. Husk å sette av tid til dette, for ukene bare raser avsted. Book den jentemiddagen eller turen til Barcelona, du kommer ikke til å angre.

Sett av en time på kvelden en gang i uken til deg selv. I tillegg bruker jeg søndag eller til nød mandag kveld som min helt egen spakveld etter at mini er i seng og planleggingen er i boks. Det gjør at jeg føler at jeg alltid avslutter og starter uken på en veldig god måte. Ha en nydelig uke når den kommer!

Foto: Sara Johannessen og planner fra notonthehighstreet.com