2 år i dag!

Silje Pedersen, februar 10, 2017 9:58 am // ,

IMG_3463

Hvordan var livet egentlig før deg?

Det er det nesten så jeg ikke husker. Det jeg vet er at livet nå er tusen ganger bedre. Du er en liten solstråle, nesten alltid blid (med mindre du er sulten eller trøtt). Smilet ditt får alle til å smelte og du har en fortryllende latter som smitter. Det er rett og slett umulig å være i dårlig humør rundt deg.

Det er så fantastisk å oppdage verden gjennom dine øyne. Alt er morsomt og spennende, undrende og litt rart. Ofte går hverdagene i hundre og du har så mye energi at vi bare prøver å henge med i svingene. Noe av det beste jeg vet er de verdifulle stundene når du sitter rolig på fanget og vi koser oss med å lese en morsom bok eller bare ser på barne-TV favoritten «Peppa Gris».

Du er også raus med både klemmer og kyss, så alle rundt deg blir sjarmert og glade. Du tryller frem et smil, selv fra de sureste. Du er på mange måter så uredd og tøff, bare kjører på uansett om det kanskje ikke går like greit første gangen. Opp igjen og full rulle fremover.

Språket er i full utvikling og hver dag kommer det nye gloser med hjem fra barnehagen. Vi må også selv passe godt på hva som blir sagt, alt blir etterlignet enten det er språket eller fakter. Akkurat nå er favoritten å kle seg ut, gjerne med mammas sko, hatter og vesker. Det fører til mange morsomme episoder og mye latter her hjemme.

IMG_3314

Snøen er til evig fascinasjon og ingenting slår en helg i akebakken. Du er så uredd og hviner av fryd når akebrettet eller kjelken kjører nedover i full fart (det er heller mor som er litt engstelig). Lage snøengler, snønaller og snømann er toppen av lykke.

I morgen fyller du to år og jeg skjønner ikke helt hvor den tiden tok veien. Det føles ikke så lenge siden du plutselig var her og en så naturlig del av livet. Du tok fort hånd om våre hjerter og kjærlighet. Tiden går fort, av og til litt for fort.

Nå er det en meget selvstendig liten jente med sterke meninger som styrer mye av livet, og det passer oss helt utmerket. Denne alderen er så morsom på så mange måter. Kanskje mest fordi kommunikasjon oss i mellom er blitt så mye mer tydelig. Det er både gøy og spennende å se hvordan språket utvikler seg fra dag til dag. Nye ord dukker opp og erstatter gamle utrykksformer. Plutselig er pottetrening og lange setninger om barnehagen, bestemor, bestefar og mormor hverdagskost.

I dag og i morgen blir det feiring med gode venner og småtroll, og jeg tipper det blir veldig stas med kaker, ballonger og gaver. Vi er så glade og takknemelige for deg. Du er en solstråle som beriker livet på så mange måter at det er vanskelig å beskrive akkurat hvor høyt jeg elsker deg:)