Vinn mine favoritter

Vinn mine favoritter

Du tenker kanskje at jeg koser meg ute med en varm kaffe eller eller en god kakao? Nei, jeg ville selvsagt ikke funnet på å sette meg ute i denne kulden frivillig, men nyter gjerne begge inne mens jeg pakker inn julegaver og pønsker ut nye og spennende ting for 2018.

Desember gikk veldig fort, vi er nå inne i siste uken før jul og det er mye som skal gjøres. Det er sikkert flere enn meg som synes det kan bli litt i overkant, så jeg tenkte at vi alle kunne dele våre tips til å få det beste ut av denne uken, uten at det blir for mye stress og mas. Hva fokuserer dere på og hvorfor? Kom gjerne med gode tips i kommentarfeltet, så er dere med i trekningen om en forundringspakke med mine favoritter. I løpet av året har jeg samlet sammen noen av mine favoritter og lagt de i en forundringspakke som skal sendes til en heldig leser. Jeg trekker en vinner i morgen (tirsdag kveld) og sender pakken onsdag.

Når det gjelder mine tips, så må det bli følgende:

Pust med magen og ta en ting av gangen. Nyt tiden sammen og finn på morsomme ting så ikke det blir for mye stress. Ikveld når vi har pakket inn en del av gavene skal jeg unne meg et langt og deilig bad. Det ser jeg skikkelig frem til. Da skal jeg ta frem favorittmusikken, det beste bobbleskummet, tenne lys og bare nyte.

Ønsker dere en fantastisk fin og rolig uke!

Silje Pedersen

30 thoughts on “Vinn mine favoritter

 1. Lag lister og delegér. Gjør de siste innkjøpene tidlig denne uken og kos dere resten av uken. Jul blir det uansett om ikke alt er helt perfekt, og når den kommer kunne det ikke vært bedre ❤️

 2. Fordel oppgaver som skal gjøres og sett opp en plan😀 viktig å roe ned og ikke stresse. Hilsen Jorun og riktig god jul😁

 3. Mitt beste tips er å senke prestasjonsnivået man legger på seg selv – denne uken skulle jeg gjerne ha bakt pepperkaker og laget julepynt med poden (vi prøvde i går, men halve tuben med karlsonslim havnet på den absolutt fineste ullgenseren hans, så da ble det bråstopp), strikket ferdig alle julegavene som ligger og venter, handlet en ny rød julekjole til julaften (har hatt den samme røde tre år på rad…), rukket en frisørtime nå på tampen, sikret meg at poden har en hvit skjorte som både passer og er uten flekker, ryddet alle rom og i tillegg legge inn 110 % arbeidsdag… I stedet har jeg kommet frem til at det får bli som det blir; pepperkaker og julepynt har poden allerede laget på barnehagen (jeg får heller begynne tradisjonen neste år), de uferdige strkkeplaggene får jeg heller ta bilde av og gi bildet så får de heller plaggene ferdigstrikket i romjulen, julekjolen tåler et 4. år, det får bli hestehale i julen (og evt selvfarging av ettervekst), så bestiller jeg heller frisørtime i januar (frisøren min har garantert også mye bedre tid da), passer ikke podens hvitskjorte fra 17. mai, så drar jeg en genser utenpå, da har det ikke noe å si om ermene er for korte eller om det har blitt noen flekker, og rydding; vi rydder 1. etasje, så får soverommene tas på nyåret – det er uansett bare 1. etasje gjestene får se. Å legge inn flere jobbtimer denne uken kommer jeg meg ikke unna, så den får være. Men resten; det får bli som det blir – jul og kos blir det likevel 🙂

 4. Mitt beste tips er å legge inn det som skal gjøres i kalenderen, det som må gjøres kategoriseres som MÅ, det du burde gjøre som BØR og det som kun er hyggelig under VIL. Kanskje du finner ut underveis at VIL er viktigere enn BØR. For strengt tatt trenger vi ikke vaske kjøkkenskapene nå i mørketiden, mye hyggeligere å fyre i peisen, lage gløgg og kose seg med pepperkaker. Tror man har mye mer igjen for det også. 😊 Et annet tips er å kjøpe julekakene, men legge dem i fine kakebokser når man kommer hjem, så tror svigermor de er hjemmelaget.😉

 5. Mitt tips er å lage en plan og følge den slavisk, da får du gjort alt du hadde tenkt til 🙂 Delegering er heller ikke å forakte 😉

 6. Hei Silje!
  Mitt fokus er hele desember. Desember skal,til tross for stress være en hyggelig mnd. Derfor blir det litt ekstra kos hver dag. Jeg prøver å finne på noe trivelig med barna i helgene før jul, som kino eller teaterbesøk. Eller en tur i akebakken.
  Baker heller ikke så mange kaker. Pepperkaker med barna og krumkaker. Synes det er mer anvendt tid å lage en god sjokoladekake fremfor en haug med småkaker som går til fuglene.
  Sparer også tid på å handle mange gaver på nett. Prøver å være tidlig ute.
  Pyntingen tar jeg litt nå og da fra 1 søndag i advent
  For oss voksne holder vi på en time sammen foran peisen på kvelden, enten med et glass vin eller netflix. Ikke minst er det fantastisk med ulike julebord og lunch med venner.

  Desember går så fort, når juleaften er over er det nesten slutt. Derfor er det viktig å gjøre litt stas på alle dagene i desember. Da varer jula lenge da💫💫💫
  God jul til deg og dine❤️

 7. Mitt tips er å holde bakkekontakten. Juleplatene til Jan Gunnar Hoff og Bugge Wesseltoft gir ro i hodet uansett hva du gjør mens du lytter. Legge inn tid til en julekonsert, eller se Nøtteknekkeren i Operaen eller noe annet der du bare er til stede og tilskuer en time eller to. Kjenne på tilhørigheten og gleden ved å være sammen med de du har rundt deg. Jul blir det uansett <3

 8. Forventningsstyring: Hvilke forventninger har du til deg selv (og andre?) Godt nok er bra nok – ha realistiske forventinger, eller lave, så kan man bli glad for at man klarer mer enn hva man trodde. Ikke vær streng mot deg selv. Flekker, hybelkaniner, skrukkete tøy, kaker som ikke er bakt. Pytt pytt. Det er vel ikke så farlig… Vær snill mot deg selv (og andre) og kos deg.

 9. Det er neppe noen vits i å starte på noen store prosjekter nå noen dager før jul, slik som å bake syv sorter, men litt baking har det blitt. Om kvelden, når babyen har lagt seg, er det så koselig å sette på en julefilm og pakke inn julegaver, og jeg er i ferd med å legge det jeg har bakt i noen fine glass så jeg kan gi bort litt, det er alltid hyggelig både å gi og få hjemmelagde gaver. Det er så fint å pusle med og gir skikkelig julestemning 🙂

 10. Jeg er stor fan av god planlegging og å lage to-do lister. Jeg synes det er viktig å nyte både førjulstiden og julehøytiden, og være sammen og ha det hyggelig.

 11. Mitt tips må være å lage en liste over ting som må gjøres og gjerne hvilken dag slik at man kan få spredd oppgavene litt. Jeg hadde ikke klart meg uten lister:) Så er det viktig at man på listen også skriver ned hyggelige ting som for eksempel å se en julefilm eller møte venner for en kopp kakao, på denne måten har man ting man ser frem til i tillegg til de tingene man på en måte bare “må” gjøre 🙂 Og helt til slutt, har du mulighet til å gjøre en oppgave mens du hører på julemusikk så gjør det! Alt blir jo bedre med julemusikk i bakgrunnen, eller hur?

 12. Hei Silje! Tips til å senke skuldrene litt i førjulstiden. Skriv opp de tingene du tenker bør gjøres, og kryss av underveis. Ser du at tiden blir knapp, så prioriter et par av tingene, og vær fornøyd med det. Prøv å nyte, og være glad for alt du har fått gjort, fokuser på det! Ikke på det du ikke rakk å gjøre. Det er samvær og kjærlighet som er det viktigste oppi alt jaget når alt kommer til alt. God Jul! 😊🎄🌟🎅🏼

 13. Sørg for at det lukter jul, (svibler og ei skål med krydder), velg ut noen ting å gjøre som du synes er koselig, prioriter ting å gjøre med barna, se julefilmer, kos dere med gløgg og pepperkaker, kjøp julegaver gjennom hele året og vask heller til våren når det avsløernde sollyset kommer inn i stua. God jul

 14. Julen handler om tradisjoner. Man bestemmer selv hvor mye man skal gjøre ut av det. For meg er det viktig at alle skal kose seg, ikke stresse. Man setter seg noen overkommelige mål, og om men rekker det kan man gjøre litt til. Det viktigste for de rundt oss tror jeg er kos og ro. Så all vaskingen som mange holder på med, tar jeg heller en annen gang enn i jula. Mann og barn ser det ikke allikevel.
  Jeg synes du har en utrolig givende blogg Silje, du virker som en flott person.
  Jeg skulle gjerne ha vunnet dine favoritter.
  Ønsker deg og dine en fredfull jul.

 15. Barna er 10 og 13 år, alt av fritidsaktiviteter har tatt juleferie, så vi fokuserer på å være sammen. Vi baker litt, vi tar en skitur, graver snøhule og aker sammen på akebrett. Lager middag sammen og leverer julekort de siste julekortene/gavene.

 16. Eg har ei fin bok der eg skriv ned kva eg faktisk gjer frå år til år. Der står det når eg baka den eine julekakesorten, kven eg sendte julekort til, kva eg kjøpte til dei ulike, og kva for eit kjøkkenskap som sto for tur for nedvask – og når eg vaska det. Vaska eg vindu, så står det dato for det og. Veldig greit å bla tilbake og sjå frå år til år, og eg syns det fører til at lista blir lagt betrakteleg lavare. Er det ting som MÅ gjerast, så finn vi ein dag for det og noterer ned. Vaske ned huset kan eg gjere til våren. Eller neste vår igjen 🙂 Det viktigaste er å kose seg i lag <3 Eg bruker boka og noterer heile året, også ved andre anledningar som 17. mai, bursdagar etc. Då får eg oversikt over heile året, og veit f.eks kva som sto på menyen til julelunsjen i fjor, eller på bursdagen til yngstemann i januar. Veldig praktisk – anbefalast! God jul <3

 17. Hei Silje.
  Fokus denne siste uken må være å roe ned.
  Være tilstede med barna nå når skoleferien starter. Gå tur, leke med dem og bare kose.
  Så får vi heller styre litt mer på kvelden når de er i seng.
  Senke skuldrene og ikke være hysterisk stresset. Jul blir det uansett.
  Lister er et must de siste dagene 😉

 18. Mine tips er: Lag lister over julekort og julegaver som du sparer til neste år 🙂 Bestill julekort i november og julegaver på nett så blir det litt tid til kos, hygge og baking den siste uken. Takk for en spennende og variert blogg, Silje 🙂

 19. Ta livet som det faller seg, gi blaffen i bekymringer og strev 🙂 Gjør det en syns er gøy. Jul blir det uansett!!

 20. Se en “julefilm” og bake pepperkaker med sønnen. Det blir sååå deilig lukt i huset 🙂

 21. Jeg opplever at mine nærmeste er mer glad i å være sammen.Så jeg har redusert kraftig i hva som skal gjøres før jul.Det viktigste er å ha tid og bære sammen.Så gjør en ting om gangen.Ofte er det enklere ting.Denne helgen stod i på skøyter sammen og drakk varm kakao ved skøytebane.Det var stas for store og små.Neste helg er kun pynting av juletre som står på agenda:-).I jul så har vi hyggelige middager med familie der alle lager en rett hver og tar den til vertskapet:-).Mye hyggeligere enn stresse med gaver (ting).Det er kun Åse minste i familien som får gaver.

 22. Mitt aller beste tips: det er lov med kjøpekaker og kjøpekarammeller 😉 Sett av tid til et par koselige bakekvelder eller julepyntkvelder, og ta imot hjelp om noen tilbyr. Bedre å sette av tid til å kose seg skikkelig innimellom, enn å prøve å presse inn kos hvis det bare ender opp med stress! God jul ⛄🌟🎄

 23. Mitt beste tips er å få en god dose frisk luft ute hver dag, gjerne med en du er glad i. Det klarner opp i hodet, og hvis du går alene, kan du høre på deilig julemusikk mens du går tur!

 24. Jeg er så gammel at barna har flyttet ut. Jeg koser meg med å bake med barnebarna og være på syrommet
  å sy litt julegaver. Det er ingen som ser om du har vasket i skapene. Koser meg også med å lage noen fine kranser og pynte ute. Takk for en variert blogg, Silje. Stikker innom her hver dag.

 25. Bare la være å stresse.enkelt å greit løses dette med å senke forventninger og planlegging.

 26. Det kanskje beste må være å begynne tidlig og d er vel d man tenker hvert år… men så kommer jula så brått på lilevel!
  Så mitt beste råd må være å senke skuldrene, ta seg tid til å nyte og senk prestasjonsnivåene både m bakst, gaver,invitasjoner! En stressa og sliten mamma er ingen gøy mamma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *