Det viktigste tilbehøret du bærer i oktober

Silje Pedersen, oktober 2, 2017 8:15 am // ,

IMG_0208

Har du sjekket deg? Jeg spør deg som venninne, mamma, medsammensvoren, blogger, samvittighet, ja kall det hva du vil. Det eneste jeg ønsker er at du bruker litt ekstra tid på deg selv denne måneden og gjerne bidrar til å støtte en kampanje jeg har støttet opp om de siste syv årene. Alle kjenner noen eller blir ofte berørt på en eller annen måte av denne snikende sykdommen.

Det startet med mormor. Hun var den første som fikk brystkreft i vår familie. Deretter ble det flere før mamma også fant en klump i brystet. Da ble jeg skikkelig redd. Redd for mamma, redd for meg selv. Det toppet seg med at fetteren min mistet sin unge fantastiske og flotte kone til sykdommen. Tilbake stod en sønderknust familie og to barn uten mamma.

Etter det har jeg sjekket meg jevnlig. I fjor tok jeg gentest for å sjekke om det lå latent i familien og jeg skal si deg at det var noen nervepirrender uker før svaret kom negativt tilbake.

I oktober er det først og fremst fokus på brystkreft gjennom Rosa Sløyfe-aksjonen, men jeg synes det er like viktig å minne deg på å undersøke brystene jevnlig, ta mammografi om du er i aldersgrupppen og en celleprøve om du ikke har gjort dette.

Bilde 26.09.2017, 08 18 52

Det er mange som støtter opp om Rosa Sløyfe i oktober. Du ser den rosa sløyfen i mange butikker, blomsterforretninger, på buketter, makeup, tekopper og kolleksjoner. Det er mange ulike måter å støtte opp om saken. Jeg er selv medlem i kreftforeningen og kjøper både rosa sløyfe til meg selv og andre i oktober. Spør du meg så er en liten rosa sløyfe det viktigste tilbehøret du bærer i oktober.

IMG_0212

Lindex er en av mange som støtter opp om aksjonen og har faktisk samlet inn 30 millioner kroner de siste årene. Kathrine Sørland er en god venninne av meg, og i forrige uke presenterte hun «The Pink Collection», der 10 % av salget går til Rosa Sløyfe. I kolleksjonen er det både undertøy, kimono, silkeskjorte og kashmirsett, men en av de tingene som imponerte meg mest var en lekker bh til de som har proteser. Vi liker alle fint undertøy, men jeg tenker at det kanskje ikke er så lett å finne fine bh med proteselommer.

Bilde 26.09.2017, 08 16 21

Årets rosa sløyfe er designet av Magne Furuholmen og den bestiller du HER.  Kjempefin, denne bestiller jeg selv til mamma. Den jeg har på her er fra ifjor, den kjøpte jeg også flere av og ga bort som gaver, siden jeg fikk en selv, men ville være med å støtte saken. Den er designet av Camilla Pihl og du finner den HER. Jeg er også medlem av kreftforening, de gjør en fantastisk jobb, støtt de gjerne med medlemskap.

Alle monner drar. Håper du er med å bærer en rosa sløyfe i oktober. Ha en fin mandag!

Obs! Jeg gjør oppmerksom på at jeg var invitert til frokost med Lindex, utover dette skriver jeg saken av helt personlige årsaker.

Foto: Kristine Almerud @kristinealmerud