Ukens oppskrift: Glutenfri Pizza

Silje Pedersen, september 8, 2017 10:06 am //

IMG_8718-1

Mange har fredagstaco, men her hjemme hos oss går det i fredagspizza. Og den er hellig, jeg elsker nemlig min pizza! Etter at jeg fikk glutenallergi i voksen alder (den historien tar vi en annen gang) må jeg si at min elsk til hvete ble testet både her og der. Det var ikke like lett å få til glutenfri alternativer som smakte like bra som originalen. Og det var litt av en nedtur for en pizzaelsker som har spist de deiligste variantene rundt omkring i Italia.

Heldigvis har jeg en mann som er ganske flink til å kokkelere og sammen har vi eksperimentert oss frem til hemmeligheten bak en smakfull glutenfri pizza. Og har du prøvd mange ganger uten hell, så lover jeg deg at denne blir smakfull og mye bedre enn bestillingsvare!

Selv er jeg veldig glad i ekte italiensk pizza med tynn bunn, men den kan lages tykk også. Hemmeligheten bak en god glutenfri pizza ligger i oljen og her må dere ikke spare på noe! Mye olje er det som gjør både deig og bunn saftig. Det gjelder forøvrig om du skal lage Foccacia, rundstykker eller brød også. Personlig så synes jeg det er veldig stor forskjell på smaken av olivenolje, Cutrera er veldig god og du finner den blant annet på meny.

IMG_8729

Sett ovnen på 200 grader. I en bolle blander du sammen glutenfri mel, vann, gjær og olje. Jeg har prøvd mange forskjellige glutenfri melposer, men liker best Toro Fri.

IMG_8726

Vi lager kun glutenfritt til meg så vi bruker følgende oppskrift:

En tredjedel melpose

En kvart pose tørrgjær

Ca 1 dl vann

Ca tre spiseskjeer olje. Elt deigen godt sammen.

Om du skal lage til hele familien anbefaler jeg deg å følge oppskriften på pakken, men tilsett mer olje på slutten.

IMG_8725

Legg deigen på matpapir. Den må være klissete. Ta olje på hendene og bruk mye olje til å gni deigen utover.

IMG_8724

Lag den så tynn eller tykk som du ønsker. Det skal være så mye olje at den legger seg som en hinne rundt hele deigen.

IMG_8721-1

Tilsett de ingrediensene du ønsker. Ofte bruker vi tomatpurre, fersk mozerella og parmaskinke. Det er min favoritt, men feks. blåmuggeost og ruccola er også veldig godt.

IMG_8719

La den stå 12-15 minutter inne i ovnen. OBS! Tiden i ovnen kommer an på hvor tykk bunnen er, så her må du følge litt med. Skal du ha tykkere bunn er det ofte 15-25 min.

IMG_8717

Ta ut av ovnen. Del opp i små skiver, legg på ruccola og server. Rødvin i glasset er valgfritt men definitivt på menyen her i kveld!

Håper dere får det til og ikke nøl med spørsmål, det var veldig mange som ønsket seg denne oppskriften fra stories. Og da må jeg spørre dere, vil dere ha flere slike innlegg om mat?

Ønsker dere alle en nydelig helg og nyt pizzaen!