Trenger vi kvinnedagen?

Trenger vi kvinnedagen?

IMG_9498b

Ja, det gjør vi og la meg kjapt fortelle deg hvorfor. Ta et minutt og tenk etter hva din mamma, bestemor og oldemor har gjort for at akkurat DU nyter av de rettighetene som de kjempet for og som ikke var normen på den tiden. Tenk deg litt om hvor godt vi har det her hjemme i Norge. Du er herre over din egen kropp, du bestemmer og har mulighet til å påvirke systemene rundt deg.

Du kan bli hva du vil og dine barn har samme mulighet. Du gir de en trygg ramme å vokse opp i og lærer de forhåpentligvis at de kan bli hva de vil, enten det måtte være lege, brannmann, Ceo, lede sitt eget firma eller være med på å bygge en drøm for andre. Du lærer de å bry seg mindre om janteloven og hjelper de å løfte frem andre kvinner.

Men sånn er det ikke mange andre steder i verden. Klart vi skal ha fokus på lik lønn og likestilling her hjemme også, men husk at for mange kvinner er det de mest presserende behov som teller. Mange er på flukt, utsatt for krig, konflikter, vold og overgrep. Mange får ikke bestemme over sin egen kropp. De er som deg opptatt av å forsørge familien sin best mulig, selv i svært vanskelige situasjoner.

Derfor er det så viktig at vi skuer utover oss selv og vårt og hjelper til å løfte hverandre frem. Og da spør du deg kanskje, hvordan da og hva gjør DU selv? Jeg er selv aktiv i ulike kvinnenettverk som er med å støtter og hjelper hverandre. Jeg bidrar med økonomisk hjelp til forskjellige hjelpeorganisasjoner. Jeg innser at jeg ikke kan hjelpe alle, derfor prøver jeg å hjelpe der jeg kan. Det tror jeg er alfa og omega for at vi skal kunne utgjøre en forskjell.

Jeg tror på å overføre sterke verdier og meninger til datteren min. Mitt håp er at hennes generasjon slipper en “metoo” kampanje. Jeg vil at hun skal vite at hun kan bli hva hun vil og at det aldri er greit med menn i maktposisjoner som utnytter sine stillinger for egen nytelse.

Det er også ekstra viktig at vi er med å løfte hverandre frem og ikke bruker for mye tid og energi på misunnelse og frykt. Omgi deg med sterke kvinner og tørr å si ifra om det er ting du reagerer på. Bli inspirert og la deg selv inspirere til å følge dine drømmer og ideer.

I dag er jeg stolt. Jeg er stolt av at jeg driver mitt eget firma og er min egen sjef. Jeg er stolt av at jeg alltid har gått min egen vei, til stor kritikk fra mange. Jeg er stolt av de verdiene jeg hver dag prøver å lære min datter. Jeg er stolt av min mamma og takker henne for at hun gikk i tog for meg og alle andre kvinner som har stått på for at vi skulle ha rett til å bestemme over egen kropp, stemmerett og likestilling.

Tusen takk! >3

 

Silje Pedersen

4 thoughts on “Trenger vi kvinnedagen?

 1. Hei Silje
  Gratulerer med kvinnedagen😀😀
  Vi jenter bør ta oss sammen og heie hverandre frem og ønske andre godt istedenfor baktale hverandre
  Håper du har det bedre nå. Hat forstått på flere innlegg at du går gjennom tøffe ting. Er selv i en fryktprriode der formen er langt fra på topp og venter på noen uavklarte prøvesvar
  Ønsker deg en fin dag med all styrke du måtte trenge
  Klem til deg

  1. Takk det samme, Kristin:) Det er så viktig. Ja, nå er det på bedringens vei, men har vært noen tøffe tak. Føler så med deg, det er så vanskelig å vente på slike prøver. All styrke og gode tanker sendes deg og litt varme til sjelen fra Spania:) Stor klem

 2. Tusen takk Spania solen varmer😎😎
  Hvor er dere? Vi skal reise nedover i påsken hvis form og helsesituasjon tillater det
  Håper virkelig det går. Verste jeg vet er måtte skuffe barn som gleder seg til noe. Kose dere masse. Tenker din lille Prinsesse har det topp i varmen

  1. Hei Kristin, det var utrolig deilig. Kun meg denne gangen, men til påsken skal vi til Gran Canaria:) Altea er superfint om dere skal reise, men været er både og frem til april. Men de dagene jeg var der nå var jeg veldig heldig bortsett fra en morgen med regn. Uff, det skjønner jeg, men helsen først. Håper dere får dere en fin tur i varmen. Sist bodde vi på en golf resort utenfor Benidorm, Meliá Villaitana. Superfint og barnevennlig, alt på et sted, men da må dere ha leiebil:) Ellers synes jeg Gran Canaria er så greit med barn bare ikke de værste turistområdene, sist bodde vi i Arginineguin, men også Amadores er veldig hyggelig og Mogan. Ha en fortsatt fin søndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *