Tre vaner som letter hverdagsrutinene

Silje Pedersen, mars 22, 2017 9:54 am // ,

IMG_8034_edited-1

Denne uken har spørsmålene rundt hverdagsrutinene svirret i venneflokken. Jeg har hørt det ene gode tipset etter det andre, og har selv delt mine som jeg selv er overbevist over letter rutiner og gir både barn og foreldre bedre flyt.

Start dagen med et smil

Jeg vet det er banalt, men jeg starter alltid dagen med et smil. Innstillingen din og hjernen din har utrolig mye å si for hvordan dagen din kommer til å bli. Sier du til deg selv at du er stygg, sliten eller utafor, så tar hjernen din med seg dette og alt dette negative gjør noe med oss (jeg sier ikke at det ikke er lov å ha en dårlig dag, det skjer alle). Om du er sur, så blir ungene sure. Banalt, men sant. Er Ella Victoria i dårlig humør, pleier vi å prøve å snu dette med sang, dans og lek. Det pleier å funke. Start heller dagen din med litt takknemlighet eller ros deg selv for hva du faktisk får til. Jeg lover at de positive ringvirkningene er ganske store.

Forbredelser er gull

Alle som har barn, vet at nøkkelen til en lettere tilværelse ligger i de gode forberedelsene. Det som kan være slitsomt, blir ti ganger værre om ting ikke er klart eller på stell når man skal ut døren. Her vaskes, preppes og fikses det alltid, slik at vi de fleste dagene kommer oss enkelt avgårde. Legge frem, vaske tøy, smøre matpakker, listen er jo ganske lang og veldig slitsomt om dette skal skje på morgenen. Da blir i alle fall jeg stressa.

Rot & rydding

Jeg er faktisk overrasket over hvor ryddig vi faktisk klarer å ha det hjemme, men det er faktisk fordi jeg fikk et tips av en god venninne en tid tilbake. Hun sa at det var lurt å bare la alle lekene flyte mens ungene leker, også få de til å hjelpe til å rydde opp før de skal legge seg. I tillegg tar man en sjau sammen eller en alene mens den andre legger, så man slipper å stå opp til bomba hus. Jeg vet at når jeg setter meg på sofaen er det over, så jeg setter meg ikke ned før ting er ryddet. Dette tar da maks 20 minutter og da har vi fortsatt en god del av kvelden igjen til voksentid.

Har du noen gode tips? Del gjerne!

PS: I dag skal jeg ha After Work shoppingkveld med KappAhl på CC-vest og i morgen på Karl Johan kl 1730. 25 % på kjøpet om du trenger noe nytt til deg selv eller barna! Meld deg på HER. Håper vi sees! Sees på Snapchat: silje-pedersen eller Instagram @motesilje