Tre år i morgen

Tre år i morgen

sSARA04861

Tenk det, tre år allerede. Tiden flyr. Jeg husker at du fremdeles lå i magen min på denne tiden for tre år siden. Jeg var både redd og gledet meg veldig til å møte deg. Endelig skulle dagen komme hvor vi snart skulle treffes. Etter så lang tid var jeg veldig spent. Spent og litt engstelig, noe jeg tror de fleste vordende mødre føler på.

Vår reise for å møte deg var lang og til tider svært tøff… Mange søvnløse netter, tunge stunder og måneder senere var det endelig vår tur. Da spiren tilslutt satt, var jeg redd det bare en drøm. Fortjente jeg dette? Som gravid går tiden uendelig sakte. De første månedene var en blanding av fryd og skrekk. Fryd over å være gravid, men skepsis til om spiren denne gangen skulle sitte.

Ikke vent for lenge

Etter å ha mistet to ganger allerede, var vi engstelige for at det samme skulle skje. Dagene sneglet seg avgårde og jeg måtte bare ta en dag av gangen. Endelig var det tid for tidlig ultralyd og for å sjekke om det var liv i magen. Jeg har aldri vært så glad i hele mitt liv som da vi fikk høre de sterke hjerteslagene dine. Vi fløy ut av legekontoret på en rosa sky og glede i hjertet. Dagen etter satte realiteten inn igjen og tankene gikk til alt som kunne gå galt før vi skulle treffes.

Men da bestemte jeg meg for at den eneste løsningen måtte bli å ta en dag av gangen. Og slik gikk nå dagene, helt til selve fødselen. Jeg skal ikke lyve, det var mange stunder hvor jeg var skrekkslagen, men det tror jeg er normalt i en slik situasjon. Fødselen var intens. Du tok deg god tid og kom først etter 15-16 timer. Men da du endelig bestemte deg for å komme, var det kjærlighet ved første blikk. IMG_6315b

I de tre årene som har gått siden har det vært mange høydepunkt. Spesielt er jeg så glad for at jeg tok en lang mammapermisjon uten stress og mas. En pakkeløsning fra jobben viste seg å være en gave og en tid med deg jeg nøt til det fulle. En tid jeg vet aldri kommer igjen. De første stegene, de første ordene. Det er mange ganger som er første. Som foreldre vet vi også at det er mange siste…

Man kan klage på amming og våkenetter, men vips er tiden over og man savner nærheten og varmen. Men med alderen kommer en annen tid som er vel så sjarmerende og morsom. Jeg elsker den tiden vi er inne i nå. Humor og dans preger hverdagen med en god dose trassøyeblikk som enten kan få meg til å le eller gråte. Latteren sitter løst og lange setninger kommer som perler på en snor. Det er til tider så underholdende at man glemmer alt annet og det er helt fantastisk. Jeg gleder meg så til å feire deg, du er livets største glede. Du gjør verden et mye bedre sted å leve. Jeg takker alt for at vi har deg i livet vårt du vår lille solstråle. Vi elsker deg.      

Tenk deg om før du spør

Øverste foto: Sara Johannessen

Silje Pedersen

8 thoughts on “Tre år i morgen

  1. Så nydelig, fikk helt tårer i øynene nå.. 💕 Og for et skjønt bilde, hun er så søt i blomstrete klær fra topp til tå ☺️
    Gratulerer med 3 år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *