Topp 6 bøker du kan lese på stranden i sommer

Topp 6 bøker du kan lese på stranden i sommer

5T3A0006

Jeg elsker å lese bøker. I hverdagen strekker ikke alltid tiden helt til, men jeg leser nesten alltid rundt 20-30 minutter før jeg legger meg. På sommeren får jeg alltid til å lese litt mer, selv med en liten en i hus. Her er et par av mine favoritter så langt i sommer!

5T3A0035

Huset ved Nattens Begynnelse av Catherine Banner. En herlig familiesaga som er altoppslukende og drivende herlig. Utrolig vanskelig å legge fra seg, fra hovedpersonen Amedeos sin reise til alle barn og barnebarn ved den italienske øya Castellamare. Beregn deg selv på å bli fortryllet!

Katharina-Koden av Jørn Lier Holst. Det er den tiden på året. For 24. gang på rad finner William Wisting frem papirene fra da Katharina Haugen forsvant. Saken ble aldri løst, og hvert år siden har Wisting oppsøkt Katharinas ektemann, som befant seg utenbys på jobb og hadde et solid alibi. Den jevnlige kontakten mellom Wisting og Martin Haugen har etter hvert utviklet seg til et vennskap. Denne gang finner han imidlertid Haugens hus lukket og låst. På årsdagen for sin kones forsvinning er Martin Haugen selv sporløst borte. Denne boken er drivende spennende! Jeg klarte såvidt å legge den fra meg og kunne ikke lese den på kvelden før sengetid. Her er du spart for unødvendig vold og action, alt handler om spennende politiarbeid. Gled deg over spenning og nye spor i hver eneste side.

Skjult agenda av Emilie Schepp. Skjult agenda er Emelie Schepps tredje bok om statsadvokat Jana Berzelius. Har du ikke lest de to første, så anbefaler jeg deg å starte fra begynnelsen. Ambulansesykepleieren Philip får det ene utrykningsoppdraget etter det andre der han kjenner de alvorlig sårede personene. Når ytterligere en person blir funnet svært skadet, begynner sannheten å gå opp for ham. Det virker som om han er fellesnevneren for det hele. Hvordan kan han finne sammenhengen før flere blir drept eller skadet?Når statsadvokat Jana Berzelius kobles på saken sammen med politiet, begynner også hun å ane et ubehagelig mønster. Det som først ser ut til å være en engangshendelse, vokser til noe betydelig større. Hvem står bak de grusomme drapene? I den tredje boken om Jana Berzelius blir vi enda bedre kjent med Jana og hennes brokete fortid. Boken er spennende uten å være grusom og en real sidevender. Spenning fra begynnelse til slutt!

5T3A0011

En moderne familie av Helga Flatland. En storfamilie fra Oslos bedre vestkant er samlet på ferie i utlandet for å feire 70 års dagen til Sverre. Under middagen kommer han og ektefellen Torill med en sjokkerende nyhet til barn og barnebarn: De skal skilles.Hvorfor skilles nå, når de endelig skal nyte pensjonisttilværelsen sammen? Det har ikke Torill og Sverre noe godt svar på.I «En moderne familie» følger vi livene til ekteparets voksne barn: Liv, Ellen og Håkon. De forteller sin versjon om tiden rett etter sjokket. Denne har jeg ikke fått begynt på, men i følge min svigermor klarte hun ikke helt å få tak i verken bok eller hovedpersonene. Jeg skal lese den allikevel, må bare bli ferdig med Utmarker først.

Utmarker av Arne Dahl. Etterforsker Sam Berger er sikker på at en seriemorder er løs, og at Ellen Savinger er hans siste offer. Og han frykter at Ellen vil bli drept hvis han ikke finner henne i tide. Problemet er at ingen av kollegaene hans støtter denne teorien. Men Sam nekter å la sin egen intuisjon ligge, og snart blir han viklet inn i noe som kan true både hans karriere og hans eget liv. Det perfekte urverket spiller en viktig rolle i boka (Sam Berger samler på luksusklokker). Både helt konkret, men også som metafor. Det minste tannhjul skal passe sammen med resten for at helheten skal fungere. Her er jeg halveis og den er drivende og suggerende. Språket er mesterlig og ganske anderledes annen krim. Tommelen opp så langt!

Det du ikke ser av Katherine Webb. Jeg elsker Webb, hun skriver utrolig bra og hver historie er som liten fortryllende reise. Forfatteren av Arven og Det forbudte barnet, også to bøker som jeg nøt hver eneste side av. I Det du Ikke ser er vi i England 1911. Presten Albert Canning og hans naive hustru Hester deler en pasjon for spiritisme og lever et lykkelig liv i en søvnig landsby i Berkshire. Men idyllen blir brutt av to nykommere til landsbyen: Først kommer Cat, den nye tjenestejenta, en fri sjel som blir reddet ut av fengsel av det vennlige ekteparet. Mens hun forsøker å finne en utvei til å rømme, finner hun seg vel til rette i landsbyens hemmelige underverden.
Så ankommer Robin Durrant, en ledende ekspert på det okkulte, nysgjerrig på rykter om at overnaturlige vesener holder til i myrene rundt landsbyen. Robins magnetiske sjarm og store karisma gjør at han snart blir en ettertraktet mann – som fascinerer flere. Gjennom en lang, varm sommer blir atmosfæren stadig sterkere ladet av ambisjoner, kjærlighet og sjalusi – en blanding så kraftfull at den til slutt ender i mord.

Hva leser du i sommer?

Silje Pedersen

4 thoughts on “Topp 6 bøker du kan lese på stranden i sommer

  1. Håper du får tid til å lese «En moderne familie», for den er like bra som alle priser og gode anmeldelser tilsier. Jeg tror vår generasjon ( rundt 40) og de som er inntil 10 år yngre, vil lese boken og forstå innholdet på en annet måte enn de generasjonen over oss. Jeg synes den var en klok bok som reflekterer de samfunnet vi lever i, her i Skandinavia. Innholdet er «moderne» som tittelen indikerer og dagens 60 og 70 åringer ønsker ingen «ensom « alderdom, i den forstand at de ikke ønsker å være ensom i hverdagen med en ektefelle, hvor de har ulike interesser og ikke minst sliter veldig med å kommunisere. Les og døm selv, jeg tror du vil både gråte og nikke gjennkjennende😊 Fortsatt god sommer🌼

    1. Hei Vigdis, tusen takk for kommentar og så fint å høre en ananen mening fra en som har lest boken. Denne er nemlig neste på listen:) Tusen takk det samme til deg!

  2. «Nei og atter nei» er den beste boken jeg leste i år. Morsom og tankevekkende. Kan jeg spørre hvor teppet du sitter på er fra? Så gine farger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *