Tips til å styrke immunforsvaret

Tips til å styrke immunforsvaret

IMG_5096 Immunforsvaret! Hvor ofte tenker du på det? Jeg må innrømme at jeg tenker litt ekstra på det nå på denne tiden. Det er så mange som hangler eller er syke rundt oss og da er det ekstra viktig å sørge for å ha et godt immunforsvar. Men hvordan får man egentlig det? Personlig tror jeg det er en blanding av flere ting. Er jeg stresset, sliten og overarbeidet, føles det som om det er mye større sjanse for å bli syk. I julen var vi jo så uheldige å få influensa og ble liggende rett ut. Nå er endelig alle tilbake (bank i bordet) i god form og slik ønsker jeg å fortsette året. Dermed har jeg helt bevisst valgt å ta et par grep om egen helse, det gjelder både mentalt og fysisk. Det er flere faktorer som spiller inn for meg og jeg vet at å stresse ned, få inn mer trening og ikke ta på meg altfor mye arbeidsoppgaver vil ha en positiv utelling. En annen ting som hjelper er akupunktur. Det er litt spesielt med akupunkturbehandling at den virker for så mangt. Kineserne skiller ikke deler av kroppen fra hverandre og heller ikke kropp og psyke. IMG_5097 Jeg går fast til Vibeke på Klinikk Fjeld og hun sier hun ser det samme mønsteret hvert år. I førjulstiden stresser mange seg helt ihjel og når endelig tiden kommer for å kose seg med familien, så ligger man langflate med forkjølelse eller omgangssyke. Det er ofte ikke på grunn av viruset eller bakteriene i seg selv, men fordi stress i seg selv svekker immunforsvaret. Dette har man studier på rent medisinsk også. Akupunktur er noe av det beste man kan ta for kroppen sin for å få bort stress, styrke energinivået og å komme seg til hektene igjen etter at julen ikke alltid ble like deilig og avslappende som man ønsket. De som går til akupunktur jevnlig merker at de sjeldnere blir syke og at selv om folk rundt dem er syke, blir de ikke så lett smittet. Dette fordi de har bygget opp immunforsvaret sitt og at energien i kroppen er god. IMG_5098 Desember er en slik måned som vi vier til mange rundt oss, så kanskje januar nå kan ha mer fokus på oss selv? Jeg merker i alle fall at jeg verken fikk tid til behandlinger eller så mye egentid før jul, så nå er det ekstra godt med en behandling som både virker styrkende på immunforsvaret, øker energien og i tillegg tar bort rynkene! Noe av det beste med behandlingene er at jeg får så mye mer energi og faktisk klarer meg med mye mindre kaffe, noe som jeg før trodde var helt umulig! Ofte er det jo slik at vi har ulike plager og det jeg liker så godt med akupunkturen er at man kan behandle flere ting samtidig. Styrke immunforsvaret, få glattere hud, bort med sinnarynken og øke energien og ikke minst de fantastiske minuttene man ligger helt for seg selv med egenpleie i en ellers travel hverdag. PS! Om du sier at du har lest saken på bloggen så får du behandlingen til rabatt på 400 kr per time (vanlig pris 470) når du bestiller hos Klinikk Fjeld.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *