Ti ting jeg gleder meg til i desember

Silje Pedersen, november 29, 2017 10:12 am //

IMG_3337b

Snøen. Barna elsker det, mens de voksne syter og klager. Eller i alle fall veldig mange voksne. Jeg synes det er veldig koselig med snø og det gjør denne mørke tiden litt lysere. Så lenge snøen ikke blir til slaps og is, så synes jeg det er veldig koselig. Av og til blir det en litt magisk stemning med masse snø i luften.

IMG_3336-2b

Snart desember dere! Tenk det, denne høsten gikk litt for fort. Men det er nå så og nå gleder jeg meg veldig til en fin førjulstid med familie og venner. For det er sikkert mange som meg, som velger å feire denne tiden også med gode venner. Her er noe av det jeg gleder meg til å desember:

IMG_3334-2b

  1. Julemarked. Ikke nødvendigvis for å kjøpe så mye, men for selve opplevelsen. Ella Victoria spør om nissen og jeg vet mange julemarked i Oslo har masse fint å by på. Vi vurderer å dra på Bygdøy til helgen.
  2. Julebord! Jeg skal på mitt første i kveld og gleder meg masse til skravlings med gode venninner. Midt i uken, så har vi funnet ut at vi heller møtes tidlig rett etter jobb. Når alle har små barn og må opp tidlig uansett helg eller ukedag, er det en super løsning.
  3. Afternoon Tea på Grand. En annen juletradisjon jeg synes er så utrolig koselig. De har fine glutenfrie alternativer og unn deg gjerne et glass med bobler også.

IMG_3327-1b

4. Aking! Joda, det er så gøy å ake med minsten, men da trenger jeg også nye varme vintersko.

5. Julefilmer. Det å benke seg ned foran TV-en med noen hyggelige julefilmer gir garantert god julestemning.

6. Egenpleie.Unn deg noe godt når alt blir for hektisk. Hva med et deilig bad, en julekalender kun til deg eller en ansiktsbehandling?

7. Juleverksted. Jeg har samlet sammen en skikkelig fin gjeng og vi skal dekorere våre egne Ugly Christmas Sweaters. Dette er en kjempemorsom ting å gjøre sammen og en tradisjon jeg dro med meg hjem fra USA. Inviter noen gode venner hjem og gjør det samme, du finner masse bra stæsj på Panduro og diverse billigbutikker. Server gløgg og pepperkaker eller så kan dere jo også lage noen vertinnegaver?

8. Pynt deg litt ekstra. Jeg er en sånn person som liker godt å pynte meg. Om du skal fra jobb til fest, så er det alltid enkle grep du kan ta for å få opp fest-faktoren. Ha på deg en dress med skjorte og bytt den ut med en lekker body, eller ha kjolen hengende og hopp i den like før avgang. En fin hårpynt gjør mye, således en rød leppestift eller neglelakk.

9. Gled deg over de små tingene. Jeg har så mange ulike venninner fra forskjellige deler av livet og noe av det jeg verdsetter mest, er muligheten til å tilbringe tid med alle. Det går ofte en stund i mellom, men vi får alltid tid til et møte. Og vi møtes heller og gjør noe sammen istedenfor gaver. Gaven er å tilbringe tid med hverandre.

10. Gled noen andre. Desemeber kan være en tøff tid for mange, men det er mange måter du kan hjelpe på. Kanskje du vet om noen som har det tøft, som du kan spandere en middag på eller bidra til julematen? Riktige Leker og Fattighuset har en kjempefin kampanje der Riktige Leker spanderer en gave for hver du kjøper til noen som trenger det. Dit skal vi å kjøpe barnegavene i år. Hos Redd Barna, Røde Kors og Flyktninghjelpen kan du gi gaver med mening og gaver som varmer. Det er godt å glede noen andre>3

Og du, et enkelt stiltips er å bytte ut luen med en alpelue. Det er chic og litt inspirert av Paris. Hva gleder du deg til i desember?