Tenk to ganger før du går i salgsfella

Tenk to ganger før du går i salgsfella

5T3A2145b

Håper dere alle har en god start på det nye året!

Er du som meg, så har du muligens sett deg ut noen godbiter som du ønsker å shoppe på salg nå i januar?

Før du kaster deg på salgskarusellen, så er det litt lurt å tenke over følgende:

Trenger jeg dette?

Noen ganger kjøper vi ting som gjør oss lykkelige. Andre ganger kjøper vi ting fordi vi trenger det. Det er ikke alltid like morsomt å brenne et par tusen på en støvesuger, men det er en praktisk ting vi alle trenger. Nå i januar ønsker du muligens å unne deg noe ekstra som du har sett ut lenge og som endelig er på salg. Kanskje er det et par sko, jakke eller støvletter som plutselig er på 60-70 prosent avslag. Det er en god deal, ikke sant?

Men det er jo kun en god deal om du får mye bruk for plagget i garderoben din. Jeg selv har altfor mange klær som bare henger i garderoben. Dette er verken bra for meg eller miljøet. Mye av disse plaggene er nå ting som ikke lenger passer. Andre plagg har blitt for små, mens noen har altfor stor sentimental verdi for meg til å kaste. Kroppen min har forandret seg de siste årene og selv jeg trener og står på, tror jeg det er kjørt for en del av de kjolene i XS som jeg kunne bruke før jeg ble mamma. Jeg får en del av de nemlig ikke lenger over ryggen. Januar synes jeg er en gylden mulighet til å rydde opp og nå som vi skal flytte, så skal jeg love deg at det også blir en ekstra opprenskning i garderoben. Da er det også ekstra gøy å få inn litt nye ting a la vårnyheter og farger!

663D743D-A551-4D97-B96D-2AEBB32B26D7

Passer dette plagget med noe annet i min garderobe?

Her tror jeg mange går i fella. Vi kjøper ting fordi det er på salg og prislappen er billig uten å tenke over om det går med noe vi allerede har. Eller vi kjøper de samme strikkegenserne (dog i ulike farger), t-skjortene eller kjolene. Her kan du lykkes på to måter: Kjøp og ta med hjem for å prøve med andre plagg eller tenk helt konkret på hva du vil bruke plagget sammen med når du står i garderoben.

Kan jeg bruke dette plagget på minst 10 ulike måter?

En liten utfordring, ikke sant? I år så vil jeg gi meg selv denne utfordringen hver eneste gang jeg vurderer et kjøp. Noen ganger er det kjærlighet ved første blikk og da vet jeg at jeg kommer til å bruke plagget veldig mye (dere ser jo at jeg er en av de som faktisk gjør det på antrekksbildene). Andre ganger er det ikke fult så enkelt, spesielt når man skal ha baseplagg. Men noen ganger er det verdt å legge de ekstra kronene på en litt dyrere jeans, skinnjakke, trenchcoat, skinnveske eller sko. Da varer de lenger, du tar bedre vare på de og kanskje til og med reparerer de når de går i stykker?

Vil dere vite akkurat hva jeg kjøper på salg og hvorfor? Hvordan dere finner vårtrender på salg? Vil dere ha konkrete salgstips med lenker? La meg få vite hva dere ønsker i kommentarfeltet!

 

Silje Pedersen

6 thoughts on “Tenk to ganger før du går i salgsfella

  1. Vil gjerne se hva du kjøper på salg. Du kunne også laget en video der du går gjennom skapet før du flytter og hva du rensker ut.

  2. Mitt største problem med salg og shopping generelt er at det er så lett å trekkes mot statementsplagg. Som jo neppe kan kombineres med så mye med mindre man har en stor basisgarderobe i tillegg… Jeg har nok alltid vært slik, men sosiale medier og influensere har forsterket det. Slike lett gjenkjennelige enkeltting får så veldig et årstall på seg. Og er gjerne også de plaggene man går raskest lei…

    Jeg vil gjerne ha tips til «kjedelige» basisting. Er det noen ting som du bruker opp og kjøper nytt av samme? Alt fra singlet, strømpebukser, whatever. Ting man gjerne ikke tenker over men som jo faktisk kan være lurt å bunkre opp på salg…

    1. Skal si jeg kjenner meg igjen:) Det er så lett å la seg friste, kanskje nettopp fordi man føler at man trenger de plaggene for å sprite opp eller stå litt ut. Og du har helt rett, ofte er det de plaggene man går fortest lei. Jeg kjøper alltid strømpebukser, sokker, t-skjorter, undertøy på salg. Hvorfor bruke mye penger på dette, når man ofte kan få mye til 70 prosent på slutten av salget? Alt av basis eller nødvendighetsting/produkter prøver jeg å kjøpe på salg. Det er en lønnsom innvesteriNg:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *