Liker du utfordringer?

Liker du utfordringer?

IMG_0735

Jeg elsker utfordringer! Mye av grunnen til at jeg tror jeg har kommet meg så langt innen mitt felt, er at jeg er dyktig til å sette meg nye mål og gjennomføre prosjekter. Utfordringer er noe av det som driver meg, enten det er profesjonelt, privat eller trening. Det gir mål, mening og livskvalitet. For meg er det vikitg å hele tiden ha noe å strekke seg etter, samtidig som det er viktig å nyte og kjenne på livet akkurat nå. For meg er netttopp akkurat det en god livsbalanse.

Før vi fikk barn, så hadde jeg ubegrenset egentid. Tid for seg selv bestod av både reise, lesing, søvn, venner og kjæreste. Nå er tiden man har for seg selv mye mindre og selv om det er lett å ofte sette seg ned med kaffe, så har jeg funnet en annen type Me Time som gir meg mye mer overskudd og energi i hverdagen.

DSC_2664

Det er trening! For meg må trening være morsomt, jeg klarer ikke motivere meg selv om det bare er å trene for å trene. Som gammel danser, er opplevelsen av fysisk bevegelse fantastisk. Etter bare et par minutter er humøret ofte på topp og det varer ofte hele dagen. God musikk er helt essensielt, det samme er fint treningstøy. Da føler jeg meg bra og gir mitt aller beste.

Jeg var kjapt ute med å både trille ute og trene anbefalte øvelser fra helsestasjonen etter fødsel. Siden jeg var i god form i utgangspunktet og ammet, så var jeg heldig nok til at kiloene fort forsvant. Da jeg sluttet å amme, kom dessverre litt tilbake igjen. Så nå trener jeg både for å holde meg i form og for å få vekk de siste sta kiloene på mage og armer. For meg er det ikke noe mål å veie ditt eller datt. Mitt mål er å ha god helse og sterk rygg, men også komme inn i favorittbuksene og kjolene mine. Jeg vet alle prater om sommerkroppen, men for meg er det viktig å ha fokus på en sterk kropp hele året. Spesielt siden jeg har en rygg som krever ekstra oppmerksomhet etter mange år som danser og datteren min bare blir tyngre å løfte.

Denne måneden har jeg blitt utfordret av inspirator Monica Øien til å trene hver dag i juni (!). Noe jeg med skrekk tenkte var helt umulig å gjennomføre, spesielt nå som det har vært så varmt. Vanligvis ligger jeg på rundt tre til fire økter i uken, så dette er et ganske stort trinn opp. Jeg er kun inne i den første uken, men det går mye bedre enn forventet. Tanken er at litt hver dag er det beste, og du trenger selvfølgelig ikke å følge programmet slavisk. Trilling, jogging eller annen bevegelse teller selvfølgelig også. Det beste med webtrening er at du kan trene når som helst og gjerne hjemme.

Føler du deg inspirert? Du kan også bli med på utfordringen, les mer her på Monica sin blogg. Eller sett deg andre mål du ønsker å nå, enten det er privat eller profesjonelt. Gjennomfør målene og jeg lover at du kommer til å føle deg bra. Mestring er alltid en god følelse, uavhengig om det gjelder trening, eksamen, et foredrag eller lønnsforhandling. Feel good, do good! Ny uke, nye mål!

Husk å følge meg på Snapchat: silje-pedersen for mer moro i kulissene, tips og hverdagsøyeblikk.

Foto: Anne Brith

Silje Pedersen

2 thoughts on “Liker du utfordringer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *