Spar 500 kr på mat i uken

Spar 500 kr på mat i uken

7516824816__MG_8391b

Har du lyst til å bli flinkere med både budsjettet og spare til en solferie i sammen slengen? Da er det bare å lese videre. Jeg har nesten alltid vært flink med penger. Men akkurat når det gjelder mat og matvarer, så har det sklidd helt ut det siste året.

Så i fjor høst bestemte jeg meg for å ta grep. Etter å ha lest min venninne Anne Brith sin blogg om at hun med fire barn kun bruker 1000 kroner på mat i uken, så ble jeg først helt satt ut. Hvordan gikk det an? Jeg begynte å sette opp regnestykket vårt og la meg fortelle deg at det var laaaaangt over det. Når er en del av de glutenfri varene ganske dyre, men allikevel…

Første steg: Handle mindre

Jeg innså at vi som mange andre endte opp med 3-4 turer til butikken i uken. Det var alltid noe vi manglet og i tillegg så ble det også med noe ekstra hjem hver gang. Det ble fort veldig dyrt.

Andre steg: Planlegging Jeg vet ikke med deg, men når jeg står i butikken og skal kjøpe middag så blir det alltid det samme gamle, taco, kylling og grønnsaker laks og poteter osv. Om jeg derimot tar meg en 20 minutter på kveldstid og planlegger alle ukens måltider, ja da blir det kjapt litt mer spennende og variert.

Tredje steg: Sørg for at du har alt Det kjipeste er å stå og lage middag også mangler du 1-2 ingredienser. Derfor må du sjekke at du har alt før du drar i butikken eller bestiller hjem.

Fjerde steg: Bestillingen Enten så får du mannen (jeg er ikke så glad i å gå i butikken, men kanskje du elsker det?) til å dra med hele listen. Vi bruker appen Our Groceries der vi skriver opp med en gang vi ser noe vi mangler eller så bestiller du på nett. Jeg bestiller fra Kolonial og synes hele appen er helt topp. Av og til så er det utsolgt for enklete varer, men da bestiller jeg heller og kjøper de få tingene et annet sted.

Femte steg: Lag opp flere porsjoner

Ofte er det slik at jeg og Ella Victoria spiser sammen alene 2-3 ganger i uken og da er det gull med mat som kun kan varmes opp. Lag opp flere porsjoner med lapskaus og annen mat som kan fryses-det gjør livet så mye lettere på ettermiddagen!

Følg med på tilbud

Såpe, tørrvarer og annet som kommer på tilbud er gull å lagre opp om du har plass til det. Her kan det være mye penger å spare.

Status etter circa tre måneder? Mellom 400 til 500 kroner spart i uken! Det er svimlende 19 000-24 000 kroner spart i året.

Det er en fin sydentur eller en helt ny garderobe! Om du har lyst til å teste Kolonial så kan du bruke koden min HER. Dette er en vervekode alle som melder seg inn får og alle kan verve nye medlemmer (ikke noe spesielt tilbud for bloggere). Du kan laste ned appen eller bestille på Kolonial.no

Husker dere at jeg satte opp mål for uken forrige mandag? Det er rett og slett for å gi meg selv tydlige mål som kan lett kanskje gjør livet litt enklere, bidra til mer effektivitet og gjør meg mer tilstede i hverdagen. Målet er å komme opp med noen nye innspill hver uke, det er mye man kan bli bedre på.

I helgen ble det mye deilig utelek og aking og all den friske luften gjorde underverker for hele familien. På lørdag ettermiddag fikk jeg ånden over meg og ryddet nesten hele kjøkkenet. Ut med all gammel mat som var gått ut på dato, mat fra julen, kaker og godterier. Det føltes så utrolig befriende! Målet med dette var å få ut alt som bare fører til irritasjon og dårlige spisevaner, men også med tanke på å få inn nye matvaner og mer orden og planlegging i matlagingen. Selvsagt skal vi unne hos kos i helgene, men det er også det magiske ordet. I helgen.

Så hvordan gikk det egentlig med målene mine forrige uke?

Treningen: 4 økter! Målet var 3 så her var jeg godt fornøyd.

Ikke utsette de vanskeligste arbeidsoppgavene: Tja, dette gikk ikke like enkelt, her må jeg grundigere tilverks.

Meditasjon: Mål 5 minutter hver dag. Oppnåd ca 4 ganger denne uken, men det synes jeg faktisk var veldig bra. Nytt mål på hver dag nå.

Legge telefonen i gangen mellom henting i barnehagen og leggetid: Dette gikk mye bedre enn tidligere. Jeg klarte ikke å holde meg en gang den uken da hun så på barne-TV ellers veldig fornøyd med ukens innsats!

Mer søvn. Yes, dette var veldig utslagsgivende for meg. Jeg har begynt å legge meg tidligere og dermed er det ikke like vanskelig å stå opp. Energien har blitt mye bedre.

Men hva er så nye mål for denne uken? Opprettholde de målene jeg allerede har satt opp, men i tillegg kommer et par ting til:

Vekk med Pepsi Max i ukedagene. Dette har sklidd helt ut. Ikke bra for helsen eller tennene!

Organisere arbeidsoppgavene.

Bestille mat på nett hver uke.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *