Slik var første trimester ++

Slik var første trimester ++

Akkurat nå er babyen i magen på størrelse med en avokado. Yes, akkurat nå er jeg litt over 17 uker på vei og føler faktisk bevegelse i magen.

Men tenkte å ta det litt i kronologisk orden og svare på mange av de spørsmålene som har kommet underveis💗

Hvordan er formen?

De første ukene merket jeg ikke så mye. Da vi fant ut at jeg var gravid var det akkurat som om sultknappen ble satt på! Jeg spiste utrolig mye mer enn vanlig i et par uker, var konstant sulten og litt uggen i kroppen. Vi bare lo når vi leste at det holdt å spise et eple ekstra hver dag, dette gjaldt i alle fall ikke for meg. Snart gikk sulten over til kvalme. Jeg har også mye kynnere. Noe jeg ikke hadde før sent i svangerskapet med Ella Victoria.

Hverdagen

Mye venting. Da vi oppdaget at jeg var gravid så var jeg allerede 6 uker på vei. Det var veldig godt å slippe å vente mer enn to uker på første ultralyd. Da vi så baby og hjerteslag var det ganske stort. Jeg glemmer nok aldri den følelsen, akkurat som jeg aldri glemmer den første ultralyden med Ella Victoria. Det å høre hjerteslag er fantastisk💗

Neste ultralyd var i uke 10 og 13, begge fordi jeg på grunn av alder hadde større risiko for sykdommer og jeg husker de betegnet det som et høyrisiko svangerskap. Det er ekstremt vanskelig å ikke bekymre seg i en slik situasjon. Det å vente på svar på blodprøver og tester er psykologisk tøft, så jeg sørget for å ha mye å henge i. Både her hjemme med oppussing og jobboppdrag. Satt jeg for mye å tenkte, så ble jeg litt sprø og begynte å innbille meg alt mulig…

510-2019-18-21-24

Cravings?

Ikke noe spesielt i begynnelsen, bare veldig sulten! Mannen min ble helt sjokkert. Jeg har aldri vært noen storspiser, og da plutselig å ville ha to middager hver dag var litt ekstremt. I begynnelsen unngikk jeg også en del store sosiale jobbfunksjoner. Spesielt siden alle spør om hvorfor du ikke drikker vin-selv om du kjører! Og jeg orket ikke alle spørsmål i forbindelse med mat og hva man ikke kan spise. De fleste vet at jeg har glutenallergi, men når man i tillegg ikke kan spise spekeskinke, oster, rått kjøtt osv. i tillegg blir det mye.

Noen aversjoner?

Jeg elsker egentlig salmalaks og sushi. Før jeg fant ut at jeg var gravid prøvde jeg meg på salmalaks sikkert 4 ganger. Alle gangene måtte jeg kaste maten. Trodde faktisk at all fisken var dårlig, haha. Men nei, kroppen nektet. Jeg har ikke spist salmalaks siden juni, selv om jeg tidligere altaå elsket det. Kroppen er rar:)

Det beste med å være gravid?

Det beste må være å kjenne hvordan kroppen forandrer seg, høre hjerteslagene og den gløden alle skryter om. I alle fall så har jeg fått høre at jeg gløder, selv når jeg har følt meg på mitt kvalmeste og aller værste. Det er ganske utrolig å tenke på at det vokser til et lite barn inne i magen. Det er så stort og for meg føles det som et mirakel💗

Hvordan reagerte datteren din på graviditeten?

Hun ble veldig glad💗Hun har spurt lenge og det har jo alltid vært ganske vanskelig å svare. Men nå som hun er 4 1/2 så skjønner hun mye mer. Og hun gleder seg masse til å bli storesøster, koser magen og snakker om å sitte barnevakt. Det er så koselig.

Hva er den største forskjellen på 1 og 2 gravditet så langt?

Magen kom mye tidligere denne gangen! Synes det var ekstremt slitsomt og vanskelig å skjule det, men hadde ikke lyst til å si noe før vi var over tre måneder. Alle som har mistet tidligere har sikkert sin måte å håndtere dette på. For meg var det viktig å komme over denne kneika sammen med familie og nærmeste venner.

Kvalmen. Med Ella Victoria gikk jeg på do å spydde på jobb hver dag i fire måneder. Nå spyr jeg ikke så mye, bare er veldig kvalm og uvel. Det eneste som hjelper er å småspise, sove og slappe av.

Trening. I første svangerskap var jeg supertrent. Nå har jeg ikke energi til noe trening, men går tur og håper det vil ta seg opp etterhvert. Vil gjerne være i bedre form til fødselen, jeg vet det er et pluss.

Er du redd for fødselen?

Nei, ikke ennå. Men kan hende jeg får litt angst litt tett innpå. Jeg hadde en fantastisk opplevelse med Ella Victoria, selv om det var 16 timer med smerte, så var det også det mest kraftfulle jeg har opplevd i livet. Jeg følte meg supersterk og uovervinnelig.

Vet dere om det blir gutt eller jente?

Ja. Jeg deler når vi er klare💗

Hvordan er det å kle seg i svangerskapet?

Den første tiden er det ikke noen særlig forskjell. Akkurat nå har jeg gått opp fra 36 til 38 og fra S til M. På buksene bruker jeg et sånt bånd over om jeg ikke får de helt igjen. Jeg bruker fortsatt en del av mine vanlige klær og håper å gjøre det en stund til. Jeg kjenner av og til at det kan være litt utfordrende med kreativiteten, men prøver så godt jeg kan. Det er jo en del av jobben min.

E0D34479-230C-4DBA-9D00-D12D5A2DB626

Hva gleder du deg til?

For å være helt ærlig, så har jeg ikke turt å glede meg så mye ennå. Men jeg tenker på julen og hvordan 2020 blir spesielt for vår familie. Også tar jeg hver dag litt som den kommer💗

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *