Skattene vi aldri kjøpte

Silje Pedersen, mars 31, 2017 3:21 pm //

IMG_7391

Alle har vel en sånn opplevelse i minnet? En kjole, veske eller jakke som man lot komme unna og som man aldri ha glemt. Kanskje trodde man ikke at det var det perfekte kjøpet, for å så angre seg når sjansen var gått forbi.

Jeg vet ikke med deg, men jeg har i alle fall hatt et par sånne opplevelser. Den jeg husker aller best, var en tur til Italia da jeg stod i en butikk og prøvde på en jakke fra Balenciaga for ganske mange år siden. Jakken var helt fantastisk fin og ganske klassisk til å være Balenciaga. Den var i en nydelig blå og lilla farge, med belte i livet og varm nok til å overleve de norske vintrene. Den var ganske unik og hadde egentlig alt.

Mannen min, som svært sjelden er med på shopping, synes den var kjempefin og sa jeg måtte kjøpe den, men jeg var usikker. For selv på 60 % avslag kostet den rundt 6000 kr, fortsatt ganske dyrt og litt mer enn jeg hadde tenkt til å bruke. Så det ble med prøvingen og jeg dro derifra uten shopping. Det har jeg angret på siden. Den jakken altså!

Så den dag i dag, så tar jeg meg god tid i prøverommet og er jeg veldig usikker og det er et kjøp som innebærer mye penger, så kan jeg gå å ta meg en kaffe og veie opp og ned, for og i mot. Jeg går heller tilbake og prøver igjen, om det trengs. Jeg bryr meg ikke om hva de i butikken måtte tro. Et annet tips er å sende en Snap eller bilde til en venninne og spørre om hennes ærlige mening.

Det som fungerer best for meg er å følge magefølelsen, den kommer jeg ofte langt med. Da jeg skulle kjøpe meg den røde Chanel-vesken min i New York, var jeg litt usikker. Men etter å ha vurdert litt frem og tilbake og tenkt over hva jeg ønsket meg, så var kjøpet i boks. Og jeg har aldri angret siden! Har du et kjøp som aldri ble noe av og som du har angret på? Del gjerne!

Happy shopping og god helg!