Shoppingguide: Chanel-veske

Silje Pedersen, april 14, 2017 10:43 am //

IMG_5039

God påske!

Håper dere nyter og kanskje er dere på en helgetur til en eller annen storby og vurderer et Chanel-kjøp? Da kan det være lurt å tenke litt ekstra over hva man skal kjøpe. Denne guiden har jeg publisert tidligere, men jeg får så mange spørsmål om akkurat dette temaet at jeg velger å legge den ut igjen. Kanskje får du noen gode tips om du vurderer å kjøpe en eksklusiv veske.

I løpet av de siste årene har populariteten til de ikoniske Chanel-veskene skutt i været. Dessverre har dette gjort at også prisene har steget betraktelig. De klassiske veskene har en helt egen tiltrekningskraft, ofte er det akkurat Chanel som står øverst på ønskelisten blant luksusveskene.

Om du kjøpte deg en veske før prishopp og popularitet, har du garantert gjort en god investering. Selv har jeg gjort flere veskekjøp hvor vesken nå er verdt flere tusen mer enn da jeg kjøpte de for en del år siden. Skulle jeg ønske å selge de, så er det enkelt. Chanel og Céline er blant de det går an å omsette vesken (om du skulle trenge det), for mer eller samme beløp som da du kjøpte de.

Skal du bruke flerfoldige tusen på en veske, så har du antageligvis satt deg godt inn i veskehistorien og saumfart nettet etter nettopp den modellen du ønsker deg. Er du usikker, så er det lurt å starte med å se på de klassiske modellene som 2.55 Classic Flap, Jumbo, Boy eller Wallet on Chain. En annen ting å tenke over er hvilke type skinn du bør velge. Kaviar eller lammeskinn. Sånn lett fortalt så er kaviar litt mer robust og bedre for hverdagsbruk enn lammeskinn. Lammeskinnet er litt mykere og kan derfor også få litt mer riper. Når det er sagt, så er begge type skinn meget holdbare.

Skal du kjøpe klassisk?

Det kommer helt an på hva du ønsker deg. En klassisk svart 2.55 kan brukes til alt og er en veske du har glede av resten av livet. Er du mer rocka i stilen, er kanskje Boy eller den nye 11.12 mer stilen for deg. De siste årene har også veskene i stoff, sterke farger og spesielle mønstre tatt helt av.

Mitt tips er å sikre seg den klassiske vesken først, for så å gå for den mer spesielle i neste runde. Det er litt lettere å gå lei av blomstermønster enn en enkel svart, navy eller rød veske.

SILJE_NY_SARA_6

Det har lenge vært en av mine drømmer å eie en hvit eller beige Chanel, men det er et par ting som alltid stopper meg. Hovedproblemet er at de ofte blir lett misfarget og stygge i skinnet. Når til og med Chanel-selgerne anbefaler å droppe å kjøpe hvitt eller beige fordi de lett blir misfarget, ja da skjønner du jo tegninga.

Skal du kjøpe vintage eller nytt?

Det er noe helt spesielt med vintage-modellene, men det kommer også an på stilen din. Her hjemme er nok Velouria Vintage i Oslo de som selger vintage Chanel i Oslo som jeg hadde vært trygg nok på å kjøpe av. Skal du til New York, er Michaels, What Goes around Comes Around og Second Chance de beste om du vil være sikker på å kjøpe ekte vare. Dessverre florerer det av kopier, men i anerkjente butikker som disse kan du være ganske trygg. Et par ting å tenke på om du skal shoppe vintage, er å gå vesken i sømmene.

En ekte Chanel har ubrutte sømmer, mens en fake vil ofte ha brutte sømmer. Se etter rester av lim, har den det er den garantert fake. Lommen bak er også lurt å sjekke, den fake vil ofte blø ut i sømmene. Er CC-logoen som den skal? Toppdelen av den høyre C-en skal overlappe den venstre toppdelen av C-en, mens den venstre nederdelen av C-en skal overlappe den nederste delen av den høyre C-en (dette er veldig ofte feil på en fake veske) Det skal stå Made in France eller Made in Italy. En ny Chanel-veske har alltid garantibevis og merke inne i vesken, mens det ikke er samme historie med vintage. Mange vintage-vesker selges uten og det er ofte fordi eieren har fjernet den (før dette ble et issue), den er slitt bort eller rett og slett er borte. Her er en bra guide om du vurderer å shoppe online eller vil vite mer om ekte versus fake.

Mange spør om det er en skremmende opplevelse å gå inn i Chanel-butikkene, men jeg har aldri opplevd det. Og tro meg, jeg har vært innom en god del uten å ende opp med å dra kreditkortet. Damene som jobber der er veldig hyggelige og jeg opplever at de har stor forståelse for at man må tenke og vurdere når man skal gjøre et såpass stort kjøp.

En Chanel-veske er en stor investering og for mange det største motekjøpet man gjør i løpet av livet. Men så kalles de jo klassisk for en grunn. Du kommer ikke til å gå lei vesken om du finner din match og forhåpentligvis så vil dine døtre og antageligvis barnebarn også ha glede av vesken i fremtiden. Jeg tror veldig få angrer på at de kjøpte seg en Chanel, for min del så angrer jeg mer på en del tusen som jeg har kastet bort på helt andre bomkjøp. Men jeg har aldri angret på mine Chanel-vesker.