Shoppingguide: Chanel-veske

Shoppingguide: Chanel-veske

IMG_5039

God påske!

Håper dere nyter og kanskje er dere på en helgetur til en eller annen storby og vurderer et Chanel-kjøp? Da kan det være lurt å tenke litt ekstra over hva man skal kjøpe. Denne guiden har jeg publisert tidligere, men jeg får så mange spørsmål om akkurat dette temaet at jeg velger å legge den ut igjen. Kanskje får du noen gode tips om du vurderer å kjøpe en eksklusiv veske.

I løpet av de siste årene har populariteten til de ikoniske Chanel-veskene skutt i været. Dessverre har dette gjort at også prisene har steget betraktelig. De klassiske veskene har en helt egen tiltrekningskraft, ofte er det akkurat Chanel som står øverst på ønskelisten blant luksusveskene.

Om du kjøpte deg en veske før prishopp og popularitet, har du garantert gjort en god investering. Selv har jeg gjort flere veskekjøp hvor vesken nå er verdt flere tusen mer enn da jeg kjøpte de for en del år siden. Skulle jeg ønske å selge de, så er det enkelt. Chanel og Céline er blant de det går an å omsette vesken (om du skulle trenge det), for mer eller samme beløp som da du kjøpte de.

Skal du bruke flerfoldige tusen på en veske, så har du antageligvis satt deg godt inn i veskehistorien og saumfart nettet etter nettopp den modellen du ønsker deg. Er du usikker, så er det lurt å starte med å se på de klassiske modellene som 2.55 Classic Flap, Jumbo, Boy eller Wallet on Chain. En annen ting å tenke over er hvilke type skinn du bør velge. Kaviar eller lammeskinn. Sånn lett fortalt så er kaviar litt mer robust og bedre for hverdagsbruk enn lammeskinn. Lammeskinnet er litt mykere og kan derfor også få litt mer riper. Når det er sagt, så er begge type skinn meget holdbare.

Skal du kjøpe klassisk?

Det kommer helt an på hva du ønsker deg. En klassisk svart 2.55 kan brukes til alt og er en veske du har glede av resten av livet. Er du mer rocka i stilen, er kanskje Boy eller den nye 11.12 mer stilen for deg. De siste årene har også veskene i stoff, sterke farger og spesielle mønstre tatt helt av.

Mitt tips er å sikre seg den klassiske vesken først, for så å gå for den mer spesielle i neste runde. Det er litt lettere å gå lei av blomstermønster enn en enkel svart, navy eller rød veske.

SILJE_NY_SARA_6

Det har lenge vært en av mine drømmer å eie en hvit eller beige Chanel, men det er et par ting som alltid stopper meg. Hovedproblemet er at de ofte blir lett misfarget og stygge i skinnet. Når til og med Chanel-selgerne anbefaler å droppe å kjøpe hvitt eller beige fordi de lett blir misfarget, ja da skjønner du jo tegninga.

Skal du kjøpe vintage eller nytt?

Det er noe helt spesielt med vintage-modellene, men det kommer også an på stilen din. Her hjemme er nok Velouria Vintage i Oslo de som selger vintage Chanel i Oslo som jeg hadde vært trygg nok på å kjøpe av. Skal du til New York, er Michaels, What Goes around Comes Around og Second Chance de beste om du vil være sikker på å kjøpe ekte vare. Dessverre florerer det av kopier, men i anerkjente butikker som disse kan du være ganske trygg. Et par ting å tenke på om du skal shoppe vintage, er å gå vesken i sømmene.

En ekte Chanel har ubrutte sømmer, mens en fake vil ofte ha brutte sømmer. Se etter rester av lim, har den det er den garantert fake. Lommen bak er også lurt å sjekke, den fake vil ofte blø ut i sømmene. Er CC-logoen som den skal? Toppdelen av den høyre C-en skal overlappe den venstre toppdelen av C-en, mens den venstre nederdelen av C-en skal overlappe den nederste delen av den høyre C-en (dette er veldig ofte feil på en fake veske) Det skal stå Made in France eller Made in Italy. En ny Chanel-veske har alltid garantibevis og merke inne i vesken, mens det ikke er samme historie med vintage. Mange vintage-vesker selges uten og det er ofte fordi eieren har fjernet den (før dette ble et issue), den er slitt bort eller rett og slett er borte. Her er en bra guide om du vurderer å shoppe online eller vil vite mer om ekte versus fake.

Mange spør om det er en skremmende opplevelse å gå inn i Chanel-butikkene, men jeg har aldri opplevd det. Og tro meg, jeg har vært innom en god del uten å ende opp med å dra kreditkortet. Damene som jobber der er veldig hyggelige og jeg opplever at de har stor forståelse for at man må tenke og vurdere når man skal gjøre et såpass stort kjøp.

En Chanel-veske er en stor investering og for mange det største motekjøpet man gjør i løpet av livet. Men så kalles de jo klassisk for en grunn. Du kommer ikke til å gå lei vesken om du finner din match og forhåpentligvis så vil dine døtre og antageligvis barnebarn også ha glede av vesken i fremtiden. Jeg tror veldig få angrer på at de kjøpte seg en Chanel, for min del så angrer jeg mer på en del tusen som jeg har kastet bort på helt andre bomkjøp. Men jeg har aldri angret på mine Chanel-vesker.

Silje Pedersen

22 thoughts on “Shoppingguide: Chanel-veske

 1. Hei Silje 🙂

  Har du noen tips til hvordan man skal ta vare på sin Chanel (flap/lambskin) og Gucci (disco) ? Behandler du de med noe spesielt?

 2. Tusen takk for flott guide. Jeg bestemte meg for å kontakte Velouria Vintage og kjøpe en vintage classic flap. De var supergreie og skal bestille en til meg. Hvordan er det med din vintage modell- holder den seg fint? Gjorde litt research og mange mener det var bedre kvalitet på skinnet tidligere?? Jeg får heller kjøpe meg noe annet”smått” i Chanel butikken, men tenkte å gå klassisk nå først.

  Ha en strålende helg-:)

  1. Tusen takk, Berit! Min har holdt seg veldig bra. Skinnet er like bra, om ikke bedre på vintage-veskene. Du kommer aldri til å angre på den klassiske modellen. Masse lykke til med kjøpet! Nydelig helg til deg:)

 3. Hei!
  Veldig informerende artikkel. Jeg har også Chanel som favoritt. Har til nå 3 Chanel vesker, en clutch og to 2,55 en sort og en hvit. Helt enig når det gleder misfarging av hvite Chanel. De bør helst bare brukes etter mørkets frembrudd. Da jeg har unngått sollys er min hvite Chanel i bra stand. Nå ønsker jeg meg en sølvfarget 2,55. Har nettopp kjøpt en 2,55 sølv lommebok og det gav mersmak. Jeg har et nettsted corsetsandtetiles.com. Der kan vesker fra før 1800 opp til dags dato sees under Museum Clothing and accessories undergruppe handbags and purses. takk igjen for en god artikkel

 4. Hei! Jeg kjøpte en navy mini flap i april i Chanelbutikken iAmsterdam i lammeskinn. Har kun brukt den et par ganger er redd for riper i skinnet. Burde bok valgt en i kaviar. Vurderer derfor å selge den, har du noen råd for hvor jeg burde gjøre det? Vil gjerne sikre at det er ett sted m seriøse kjøpere. Tusen takk for mye inspirasjon og tips!!

  1. Hei Kjersti, beklager så denne først nå. Ok, skjønner. Jeg er ganske sikker på at du får solgt den på finn.no, tise.no, ebay. Skal du selge den på en vintageside eller butikk så tar de ca 30 prosent i provisjon og det vil du vel ikke? Med en så dyr veske hadde jeg kanskje ville møtt selger og fått penger der og da, eller fått forhåndsbetaling om du skal sende. Dette har i alle fall aldri vært noe problem for meg. Lykke til”!

 5. Kjempefin info 🙂 Har utrolig lyst på en chanel veske, og det er noe spesielt med det som er nytt. Følelsen av litt luksus når du er i butikk og kjøper. Men må nok spare litt dessverre. Har du foresten hørt om denne nettbutikken: https://thebrownpaperbag.net? Etter prisene å dømme burde de være seriøse. Vet du sånn ca hva en klassisk 2,55 medium ligger på i pris,ny?

  1. Hei Ranveig, ikke hørt om den butikken, men den ser seriøs ut. Tror det er sånn ca 35.000 om jeg ikke husker feil, så det er kun et par tusenlapper forskjell fra de på denne siden som er brukt/vintage. Da mener jeg nesten at det er bedre å kjøpe seg en ny, med så liten prisforskjell:)

 6. Så lekre vesker. Hva heter den sorte og røde vesken du har på bildet – og hvilke størrelser er de i? Hva tenker du om caviar vs lammeskinn?

  1. Hei Ingunn, den svarte er en klassisk 2.55 fra 80-tallet, den røde kalles envelope. Det er både en veske og en clutch:) Begge er holdbare og fine, men caviar er litt mer robust synes jeg. Hilsen Silje

 7. Hei Silje 😊
  Jeg lurer på hvor mye koster klassisk mini flap i kaviar med sølv hardwarw?? En dame vil selge til meg til 30.000 vesken er kjøpt i 2017!! Tusen takk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *