Sammenbrudd over yoghurten

Sammenbrudd over yoghurten

IMG_1204-1b

I går var en tung dag. Etter tre netter med minimalt med søvn, strakk strikken bare ikke lenger. Uansett hva jeg gjorde, så gikk det galt. Med en unge full av vannkopper, kløing, nattevåk uten søvn, pappa på jobb og en som kun vil ha mamma, så kom tårene.

Det toppet seg selvsagt på ettermiddagen da jeg prøvde å få i Ella Victoria litt mat og ingenting fungerte. Tilslutt klarte vi å lage en smoothie hun likte og den gikk endelig ned. Men da jeg skulle ta inn yoghurten i kjøleskapet igjen, så bommet jeg og hele begeret fløy sidelengs så det ble både yoghurt på vegg, skap og utover gulvet. Det var dråpen. Gudskjelov så satt Ella Victoria på stuen med barne-TV og smoothie og var blid og fornøyd. For der kom fossen og den var vanskelig å stoppe. I fem minutter grein jeg skikkelig og syntes veldig synd på meg selv. Akkurat der og da føltes det bare utrolig vanskelig å tørke opp den yoghurten….

Det hjalp heller ikke at vi har levd litt i unntakstilstand etter ferien. Vi rakk jo akkurat å komme hjem til en nymalt leilighet og møbler i plast overalt. Vi skal gjøre leiligheten klar for salg og ting kan ikke være akkurat som vi har hatt det. Og siden det var forrige uke, så er jo heller ikke alt på plass. Og det var selvsagt ikke vasket siden før malingen, så da dette skjedde i går føltes det som om alt bare gikk skeis.

Processed with VSCO with s2 preset

Jeg skal ikke lyve, dagen i går var tung. Men i natt gikk det bedre. Tre oppvåkninger i løpet av natten mot hver time natten før, gjorde meg nesten til et nytt menneske i dag. Og etter å ha fått besøk av en god venninne som hadde med noen gode bakervarer, fått sitte ute i solen mens tulla sov og nyvasket leilighet mens vi var ute, så ble livet SÅ mye lettere.

Det å gå uten søvn gjør mye med deg som menneske. Selv reagerer jeg veldig og sliter med både humør, kort lunte og konsentrasjon. Det hjalp heller selvsagt ikke at vi i tillegg går igjennom en del private familieanliggende som tar mye overskudd ved siden av.

Men nå føler jeg meg bedre og i dag måtte jeg le godt av hele yoghurt-episoden. Nå er alle spor oppover veggen borte og jeg kan ta kvelden med en episode av den nåværende Netflix-favoritten og et smil.

Silje Pedersen

7 thoughts on “Sammenbrudd over yoghurten

  1. Kjekt du skriver om daglig ting som skjer oss alle. Vi har alle hatt slike dager, men kjekt at dere som blogger også skriver om det og ikke bare glansdager:):) tommelen opp for deg:)

  2. Veldig kjent det her 🙂 Heldigvis kan vi le av det etterpå, men det føles som om det ingen ende vil ta når en står oppe i det og alt føles bare helt uutholdelig pyton. Viktig å hvile – mye viktigere enn vi tror! Det ER travelt med små barn <3 Har selv brukt mange år på å lære meg å sove skikkelig igjen og slutte å ligge "på vakt" hele natten. Ta vare på deg selv 🙂

    1. Det med å ligge på vakt høres veldig kjent ut…Får ikke sove så godt når de små er syke. Men i natt gikk det mye bedre:) Nå er hun i bedre form og vi håper på barnehagen på mandag! Tusen takk, deilig med sol og noen timer ute nå mens svigers passer på. Du må se på The Killing om du klarer (jeg klarer ikke lenger alt som småbarnsmamma, men denne gikk), den er så spennende og godt skrevet:) Nydelig dag til deg!

  3. …og hva er den nåværende netflix-favoritten? Leter etter en ny serie for tiden og tar gjerne imot tips 🙂

  4. Jeg har ikke barn,men kan også få breakdown over sånne små ting. Det er gjerne de som får begeret til å renne over . Jeg står støtt i store stormer,men det er summen av alt som kan få det til å vippe over 😤 Håper lille snuppa er bedre ❤ God helg ☀️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *